Преди време споделихме няколко важни причини, защо да сме част от общност е добре както за менталното, така и за физическото ни здраве. Сега ще споделим и забавната част на нашата общност и защо е полезно за душата да си част от нещо по-голямо. 

сняг,betahaus,пие,яде,тежко,community,общност,софия,coworking,coworkingspace,bulgaria,музика,betahaussofia,sharedpsace,shared,office,fun,истории,звездите

има кой да реже, има кой да яде, има кой да сипва, има кой да пие.

Най-добрият начин да отпразнуваш факта, че и днес си оцелял след поредната HR криза, пускане на нов код, или изпращане на дизайн след 15 поправки от клиента, е да си кажеш наздраве с хора преживели същото като теб. В betahaus държим на цялостно приятното преживяване и затова сме на мнението, че не се пие без да има мезе. За щастие при нас си имаме човек 😉 за всичко. Има кой да нареже суджука, луканката или сланинката, на тъничко (като вестник). А като е нарязано, има с кого да си сипеш едно…две…три и „наздраве“ до където стигнем. Ела на някое от нашите барбекю партита и ще разбереш, че цялата култура тук се върти около споделянето на умения…и на зарзават.

има кой да рине сняг

И за да не реши някой, че в betahaus само се пие и яде, минаваме към сериозната работа. Едно от най-кофти нещата, които могат да се случат на градски човек останал на хижа в планината е да се събуди с махмурлук след силна вечер и да намери колата си под почти един метър сняг. Ето в тези моменти поговорката “сговорна дружина планина повдига” придобива много по-реално измерение. За да бъдем по-конкретни в измеренията – помните ли онзи големия сняг през ноември 2023г., който хвърли държавата в паника? Точно тогава, на Витоша, до хижа Balkanity, четири коли и малък паркинг бяха изчистени от седем човека, от седемдесет сантиметра сняг за около два часа. А за работата изразходихме само половин бутилка уиски. Друг е въпросът, че снегорин така и не мина, а колите останаха в планината още почти седмица, преди да успеят да слязат, но това не е важно. Важното е, че заедно, след като преживяхме две доста силни вечери, продължихме заедно в приключението с работа, която от досадна стана забавна и почти приятна. 

има кой да носи тежко вместо теб

Всяко момиче от екипа на betahaus е способно да изнесе килим 2х2 от склада и да го свали по стълбите, но защо е нужно да го прави, когато по локациите ни има един куп силни обитатели, които могат да асистират. Тук не става въпрос за еманципация, а по-скоро за практическо прилагане на силата и уменията на всеки човек, част от betahaus. Затова сме щастливи и благодарни на безбройните пъти, в които някой от вас е носил столове, килими, мокети, колелета, каси бира, кашони от ИКЕА и тн. по немалкото стълби и асансьори на локациите ни.

сняг,betahaus,пие,яде,тежко,community,общност,софия,coworking,coworkingspace,bulgaria,музика,betahaussofia,sharedpsace,shared,office,fun,истории,звездите

има с кой да гледаш звездите

Всяка година екипът и голяма част от обитателите ходим на летен къмпинг, където винаги се случва нещо ново, неочаквано и ако сме достатъчно трезви – незабравимо.
Миналата година тигърът на betahaus ни изнесе урок по НЕправилно опъване на хамак…приложно; Христо (аз) ни показа как се кара скейтборд в басейн, без скейтборд, по джапанки, и накрая имахме урок по звездобройство. Всички заедно отидохме през нощта на плажа да гледаме Персеидите и да си говорим за смисъла на живота, за красотата в малките неща и като цяло усетихме какво е да си част от нещо толкова голямо и вечно. Тук не говоря за нашата общност, а за вселената, тази необозрима и непредвидима, но ужасно красива концепция. 

има с кой да слушаш странната си музика 

Оказва се, че музикалният вкус на обитателите ни, в голяма част от случаите, е доста странен. Като започнем от anime metal, турски поп от осемдесетте, балканска ретро чалга и стигнем до всичко, което включва в името си фюжън, етно и прогресив. В betahaus винаги ще намериш някой с подобно музикално влечение и ще можете да си споделяте странности и да танцувате 🙂

За епилог няма какво друго да ви кажа, освен че общността ни е топ и вече сме готови за летни приключения 🙂