Пилотното издание на betapitch sofia само по себе си беше доста успешно, но страхотното представяне на българските стартъпи продължи и в чужбина.

Дългоочакваният betapitch globаl се проведе на 6. юли в Берлин. 15 победители на локални betapitch състезания премериха сили пред международно жури, което се оказа доста затруднено в избора си на глобални първенци. В деня на състезанието отборите имаха по 5 минути да представят идеите си пред оценяващи и гости, след което в рамките на 3 минути трябваше да отговарят на въпроси.

Както загатнахме в миналата статия за събитието, журито на betapitch sofia избра да изпрати на betapitch globаl отборите, класирани на първите три места – победителят Farmhopping с първи подгласник StatAce и втори подгласник Lionsharp Solutions. Всички те заминаха много амбицирани и с желание да се борят за победа.
Проектите, които стартъпите представиха, бяха изключително разнообразни – от робот, чистещ соларни панели, до онлайн платформа за уроци по свирене на музикални инструменти. И въпреки голямото разнообразие и сериозна конкуренция най-високо оцененият екип от млади професионалисти беше Кристиан Младенов, основател на StatAce, който в последствие наистина сформира екип.

buying cuban cigars online

Статистическата платформа на Кристиан му донесе 10 000 евро кеш, осигурени от hub:raum, 6 месеца безплатен достъп до всички услуги на betahaus | Berlin, както и две интензивни седмици в стартъп имението blackbox в Силициевата долина – нещо като Playboy mansion за стартъпи.
Не всички пожънаха успеха на StatAce, но със сигурност всички се забавляваха много, споделиха идеи и генерираха много ентусиазъм, с който да продължат работа върху проектите си.
Ако и вие искате да станете част от следващото betapitch състезание, кандидатствайте тук не по-късно от 2 ноември. Гостите на събитието могат да запазят билети тук:
Eventbrite - betapitch | Sofia November 2013

zp8497586rq