Представяме ви Евелин Велев, Христо Дачев, Йордан Грозданов и Ивайло Василев. Те разработват мобилната апликация Useful аt Night – социална мрежа за нощен живот, която отговаря на въпроса „Къде е купонът тази вечер?“ и позволява едва ли не предварително да преживееш най-добрите партита. Наскоро  момчетата спечелиха инвестиция от първия прозорец на фонда LAUNCHub и работят при нас вече три месеца. За работата си както по апа, така и в betahaus, ни разказаха в едно среднощно интервю:

1. Разкажете ни за Useful at Night. Как работи?

Useful at Night е социална медия за нощтната ти персона и ти казва къде е парти жегата довечера. В момента валидираме “value proposition-а” за крайния потребител без да инвестираме много много в технология, та ползваме API-то на Amazon – mechanical turk. Т.е. всеки път като си отвориш приложението, 10 работника получават задача да прегледат какво става и да си измислят каквото искат. Така правим предвижданията си за довечера.
2. Към кого е насочена вашата услуга – хора, които рядко излизат вечер и не знаят какво се случва или добре смазани парти машини?
Трябва да си пълнолетен, да не са те били в училище и да имаш достатъчно swagga’ (отличителност, бел. ред). От там нататък апп-а може да бъде разглеждан като социален лубрикант. Виждаш много информация, която не те касае, от хора които не познаваш и на базата на това си правиш планове за довечера.
3. Виждаме, че работите пред компютрите до доста късно и изхождайки от професионалните ви профили, заключихме, че програмирате. Кой се занимава с популяризирането на проекта и намирането на партньори?
Ние кесим тук по цял ден заради мацките главно. Майтапа на страна имаме агент в Лондон, който популяризира dkaplan.net по цял ден а пък ние правим по каквото можем по софийските барове.
4. Какво е да развиваш стартъп в България и в този смисъл по какъв начин ви се отразява коуъркинг средата и betahaus?
Не сме развивали стартъп никъде другаде, така че не можем да направим сравнение, но като цяло в момента пием бира пред екраните в betahaus и е един през нощта, така че си е токи. Иначе коуъркинга ни събира с хора като Марто, които са убер хакери, светкат ни как да си оправим бъкиите по аповете и от къде да си хакваме маковете, и Лени, която прави най-доброто “movie night” мохито в западното българско полукълбо, и всички са адски свежи и ни е приятно да идваме рано, рано в 12 сутринта.
5. Какво ще кажете на хората, които имат готина идея за бизнес, но още се чудят дали да се захванат с нея?
DON’T DO IT! I KEEL YOU!