В два последователни дни – на 24.03 и на 25.03 ще се състои представяне на нов предприемачески проект, дело на Business club UNWE със съдействието на Start it Smart – UniStart. На 24.03 от 18:30 в Аулата на Софийски университет и на 25.03 от 18:00 в Голяма конферентна зала на УНСС студентите ще имат възможност да научат какво представлява програмата UniStart, както и да се запознаят с двама от лекторите. Петър Шарков (основател на Start it Smart), Ивайло Христов (сериен предприемач) и Мирослав Запорожанов (основател ZapoMedia) ще ни вдъхновяват на събитието в СУ, а Ивайло Христов ще споделя опит, знания и вълнения и на събитието в УНСС заедно със Стоян Ангелов (Start It Smart).
UniStart е програма, която включва 10 различни обучения и три workshop. Осъщестява се  с подкрепата на Start It Smart, 9Academy, УНСС, StartUP Foundation и други ентусиасти и професионалисти. UniStart ще започне на 4-ти април и ще продължи до средата на май. Участниците могат да се включат самостоятелно или в екип до 4 студенти. За да се включи, всеки студент (или екип от студенти) трябва да има интересна идея, която иска да превърне в успешен бизнес. UniStart е разработена, така че да даде необходимата основа и посока за постигането на тази цел. От изграждането на екип, през създаване на стратегия, валидиране на проекта и достигането до първите клиенти. Крайният срок за кандидатстване е 31-ви март.
Busines sclub UNWE е първата студентска организация, която стартира подобен проект фокусиран върху студентите.
За самата програма, някои от лекторите в нея, условията за участие и какви изненади са подготвили организаторите, ще стане ясно на двете последователни събития в СУ и в УНСС.
 
Business club UNWE е съвместен проект на факултет „Международна икономика и политика” в УНСС, Студентски съвет при УНСС и група активни студенти.  Business club UNWE цели да подобри връзката „бизнес-университет” чрез организиране на различни практически насочени събития като публични лекции, обучения, академии и други, заедно с компании и експерти от бизнес средите в страната и чужбина. За клуба – http://unwe.biz/

Повече за програмата може да научите на: http://unistart.eu

За повече информация пишете ни на info@unistart.eu или се свържете с
Николай Неков (председател Бизнес клуб УНСС)
На: president@unwe.biz