И тазгодишният betapitch | sofia ще бъде подкрепен от Telerik, a Progress Company. Компанията е генералeн партньор на събитието за трета поредна година, като и в това издание ще има представител в журито. Повече за него ще ви разкажем скоро.
betapitch | sofia vol.4 ще се проведе на 20 май. Прозорецът за кандидатстване в състезанието отворен. Желаещите да посетят събитието могат да закупят билети от тук:
Eventbrite - betapitch | sofia vol.4


BrandMark_Telerik_Horizontal_Big_Color
За Telerik, a Progress Company
Telerik, a Progress company, помага на своите клиенти да създават красиви приложения за всеки вид устройство. Само за 12 години компанията изгражда общност от 1,4 млн. разработчици. Над 130 хил. клиенти в 60 хил. организации в 94 страни използват продуктите на Telerik, a Progress Company. Сред тях са 450 от 500-те организации в списъка „Fortune 500®“, както и водещи образователни, държавни и неправителствени институции.
Продуктовото портфолио на Telerik, а Progress Company включва водещи .NET решения (Telerik DevCraft), световноизвестни инструменти за потребителски интерфейс (Telerik Kendo UI), иновативна система за управление на съдържанието (Telerik Sitefinity) и междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения за всеки вид устройство и екран (Telerik Platform).
В края на 2014 г. компанията е закупена от глобалния софтуерен разработчик Progress в най-голямото корпоративно придобиване в софтуерната индустрия в Югоизточна Европа. С придобиването „Телерик“ става „Telerik а Progress Company“, а основателите на компанията се присъединяват към висшия мениджмънт на Progress. Обединявайки сили, двете компании ще предоставят цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която позволява разработването на красиви приложения, задвижвани от данни за всеки вид устройство и „облачна“ технология.
Telerik, a Progress company е носител на над 300 световни награди и е водещ работодател в България за шест поредни години от 2007 г. През 2013 г. и 2014 г. Telerik, a Progress Company е отличена като „Визионер“ в три престижни „Магически квадранта“ (методология за оценка на представянето на компаниите в редица технологични сектори) от световния лидер за ИТ проучвания и консултиране Gartner.
Компанията организира и изцяло финансира образователната инициатива „Академия на Телерик“, която предоставя безплатно обучение по програмиране за всички възрасти. С четирите си направления – „Софтуерна академия на Телерик“, „Училищна академия на Телерик“, „Алго академия на Телерик“, „Детска академия на Телерик“ – инициативата помага на хиляди ученици, студенти и млади хора, които искат да се преквалифицират, да развият практически умения в сферата на разработката на софтуер и да се реализират успешно в ИТ индустрията.