[:bg]

Telerik е вече официално Progress в България
Progress планира строеж на нова офис сграда в София и 10% годишен растеж на броя служители в България
София, 16 май 2016 г. – Progress обяви днес, че отсега нататък Telerik, която се присъедини към глобалната софтуерна компания през декември 2014 г., ще бъде известна като Progress в България и глобално. На специално събитие за българските медии в понеделник (16 май) в 10:30 ч. Джери Рули, главен оперативен директор, Мелиса Пълс, главен маркетинг директор, и Майкъл Бенедикт, главен продуктов директор в Progress, заедно със съоснователите на Telerik – Васил Терзиев и Светозар Георгиев, обявиха промяната и още веднъж потвърдиха ангажираността на компанията към българското общество.
Представителите на висшия мениджмънт на Progress представиха също планове за строеж на 9-етажна сграда в София, която да побере разширяващата се дейност на звеното и стабилния 10% ръст на броя на служителите на годишна база. Освен новината, че Telerik е вече Progress в България, по време на събитието бяха обявени още ново лого и бранд визия на компанията.
„Когато поставяхме основите на Telerik през 2002 г., и в най-смелите си мечти не сме си представяли дългия път, който ще извървим от малък стартъп на четирима приятели до глобален софтуерен бизнес. Траекторията и посоката на нашия успех винаги са се определяли от две основни константи, на които сме верни и до днес: Telerik да бъде специално място за нашите колеги и да създаваме изключителни продукти, които улесняват работата на разработчиците. Когато се присъединихме към семейството на Progress, взехме със себе си този начин на мислене. Днес с гордост казваме, че Telerik е вече Progress и започваме втората глава в нашата история, също толкова голяма и важна, колкото първата преди 14 години. Продължавайки напред като една компания и една марка, ние си поставяме нови високи цели, които ще постигаме, като се уповаваме на солидното наследство на Telerik, следваме предприемаческия си дух и имаме още по-голямо въздействие върху нашите общност и клиенти“, обявиха съоснователите на Telerik Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев.

Строеж на нов иновационен център

Като най-големия офис на Progress в глобален мащаб, звеното в София се превърна в ключов иновационен център и стратегически двигател за успеха на компанията. За да побере разрастващия си екип в България, Progress обяви, че ще работи с местна строителна фирма за строежа на нова 9-етажна сграда с 11 500 кв. м обща площ на офисното пространство. Тя ще бъде проектирана за капацитет от над хиляда човека, ще включва модерно вътрешно оформление, технологични решения от последно поколение и ще има сертификат за екостроителство LEED. Сградата ще включва отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи, център за данни и удобства за служителите като паркинг за велосипеди, зала за игри, кафене и стена за катерене. Очаква се строежът на новата сграда да започне през есента на 2016 г.
progress-all-picture

Разширяване на екипа

От края на 2014 г., когато Progress придоби Telerik, досега броят на служителите в София се е увеличил с над 10%. Компанията очаква тази тенденция да се запази с възможност екипът да се разрасне до над 900 души до 2020 г. Компанията очаква също да продължи да разширява инженерния си талант наред с всички останали бизнес функции в България, сред които и звеното по дигитален маркетинг, в синхрон с цялостната си стратегия за дигитална трансформация.

„Академията на Телерик“ продължава да се развива
Progress обяви също, че ще продължи да развива изключително успешната безплатна образователна инициатива „Академия на Телерик“, предлагаща обучения по софтуерно инженерство, дигитални технологии и отскоро по дигитален маркетинг. До момента в нея присъствено са се обучавали 9000 човека, като 97% от участниците в програмите за възрастни са намерили успешна професионална реализация. Заради успеха си досега инициативата запазва името си и става „Telerik Academy by Progress“. Progress разширява инвестицията си в „Академията на Телерик“, като до края на годината ще удвои преподавателския екип в София, ще добави нова зала за обучения в столицата, както и нов уебсайт с локализирани обучителни материали за потребители извън България. Учебната програма също ще се разшири с направление по бизнес умения и продължаващите обучения за хора на почти всяка възраст.

Progress с нов бранд и лого

Новите бранд и лого, обявени на събитието за медии, включват насочен към бъдещето символ на трансформацията и изчистен шрифт на думата „Progress“, отразяващ утвърдената репутация на лидер на компанията. Енергичното зелено в логото символизира иновациите, които Telerik прибавя към Progress и които Progress ще развива занапред.

„Присъединяването на страхотния екип и невероятното продуктово портфолио на Telerik към Progress беше изключително важно за стратегията и бъдещето на компанията. През последната година двете организации наистина се превърнаха в една компания с обединена стратегия за бъдещото развитие на Progress“, каза Мелиса Пълс, главен маркетинг директор в компанията. „Новите лого и бранд на Progress са символ на интеграцията на двете компании. Те са също отражение на духа на Telerik, който продължава да живее в новата марка, комбинирайки най-доброто от двете компани, за да бъдем една обединена и неспирна сила на трансформацията.“

Progress (NASDAQ: PRGS) е глобален лидер в разработката на приложения, които са двигателят зад дигиталната трансформация, от която компаниите се нуждаят, за да създават и поддържат ангажиращо потребителско преживяване, отговарящо на динамично развиващите се пазари днес. Със своите уеб и мобилни решения и решения за данни за локални (on-premise) и базирани в „облака“ среди, Progress помага на стартиращи организации и водещи компании от целия свят да трансформират своя бизнес.
Progress и Telerik са запазени и регистрирани марки на Progress Software Corporation или на нейните дъщерни дружества или филиали в САЩ и други държави. Всички други запазени марки, цитирани тук, принадлежат на съответните им собственици.
 

[:]