Искате да излезете от зоната на комфорта си и да се впуснете в непознато за вас приключение? Или пък действително желаете да промените бъдещето си, участвайки в платформа като Startup Weekend, но не сте сигурни дали сте достатъчно добри?

startup skill check

В такъв случай на 27-ми април в betahaus сме планирали перфектното събитие. Името му е Startup skill check и представлява предизвикателство, в което всеки започва деня сам, но го завършва в сплотен екип, с натрупани знания и опит, които няма къде да се прочетат. А вече сме се убедили не един или два пъти, че в днешния светкавично променящ се (бизнес) свят практическите умения са всичко.

Идеята за Startup skill check принадлежи на Крис Ке Сихай, британски образователен консултант, социален иноватор и организатор на TED събития в Тайпей. Това e ангажираща ума суха тренировка, в която всеки може да изпробва до колко му се отдават важни дейности като брейнсторминг, брандиране, планиране на финанси, презентиране и инвестиране. В началото се сформират екипи, които работят заедно до края на деня, когато някоя от нахвърляните идеи добива цялостен вид. Създава се продукт с име и описание, след което се прави финансова прогноза и презентация на хипотетичния бизнес. На база на чутото всеки отбор избира идея, в която да инвестира своите въображаеми бетадолари.

Нашето жури, състоящо се от ключови личности в стартъп обществото и самият Крис разбира се, ще избере най-интересните идеи, които ще получат малки награди. Губещи в нашето предизвикателство няма – всяка завършена идея е победа за нас, без значение дали се занимаваме с бизнес или не.

Всички ние сме предприемачи, колкото и да не ни се вярва. Не е задължително да стартираме компания, за да предприемем нещо ново, нито е нужно да поемаме рискове и да губим пари. Единственото необходимо online casino southfayettenursing са креативност и иновативност, желание да размърдаме мозъчните си гънки и да генерираме смислени идеи.

Eventbrite - startup skill check