[:bg]Startup Job Fair vol.2 за втори път срещна стартиращи компании с хора, които да се присъединят към екипа им и да допринесат за реализирането на идеите, иновационните проекти и цялостното им развитие. Някои от неформалните срещи се превърнаха в работни взаимоотношения.


TopIdeas са компания, която се чувства много комфортно при нас, в beta. Те участваха и в двете издания на Startup Job Fair. В момента имат 2 попълнения на стаж от изложението през април – Гергана и Екатерина, които вероятно ще останат част от екипа след като стажът приключи, а от първото издание през януари вече на пълен работен ден е Илонка.
усмивка top ideas
Тя е дошла за обявената от Top Ideas позиция – Уеб дизайнер, за която е имало и доста кандидати. Чувства се много добре в екипа, вече е свършил и изпитателният срок. Нешо, CEO на компанията и Жани, COO (в средата на снимката горе) споделят, че Лони много харесва тяхната положителна енергия. (факт, често стоя на бюро срещу тях, готини работодатели са 🙂 )
Те лично се срещаха с кандидатите и на двете изложения, които организирахме. „Говорихме си доста време, добрите кандидати се усещат веднага и разговорите на събитието се задълбочават от само себе си. След това имаше и лични интервюта.“
Биха се включили и в следващите издания. В момента екипът им се състои от шестима души, трима от тях са срещнали на изложението. Като единствен мъж в екипа Нешо споделя още „На последното успяхме да намерим и още две момичета, които започнаха на стаж юни и сега навлизат в работата. Само… къде са кадърните и смели мъже? ;)“
Препоръчват Startup Job Fair на компании, които търсят смели и качествени хора, готови още в първия момент да се срещнат с тези, решаващи кой да бъде нает, и така практически са директно на интервю.
 [:]