bitcoin-virtual-money-digital-mark-of-the-beast-buy-sellПървият skillsharing за месец януари е на тема bitcoin. Ако не знаете какво представлява, нека  ви обясним с няколко изречения. Bitcoin е софтуер с отворен код и навлиза на пазара през 2009г, като създателят му е японският програмист Сатоши Накамото. Това е първата по рода си дигитална валута, която притежава качества, които липсват при всички останали валути, които познава човечеството до сега. Първото от тях е липсата на централизиран орган или институция, който да контролира или обслужва транзакциите. А колкото до цената на един bitcoin – тя се определя от търсенето и предлагането на пазара. Второто свойство е, че работи на принципа на торентите и транзакциите се извършват между участниците без да се налага да има посредник. На трето място идва сигурността. Транзакциите са сигурни и необратими, тъй като цялото функциониране се базира на сложни криптографски алгоритми, което е същността на bitcoin.

Aко проявявате интерес и искате да разберете повече подробности за това какво е bitcoin, как функционира и има ли бъдеще тази дигитална валута, заповядайте на 21.01.2014г. от 19ч в eventspace-a на betahaus, където ще ви очакват:
1. Кирил Ганчев – CEO на Bitcoin Consulting LTD и Ясен Янков – CTO на Bitcoin Consulting LTD, които ще изнесат презентация на тема „Технически аспекти на Биткойн“;
2. Владислав Драмалиев – управител/собственик на bitcoini.com, чиято тема ще е „“Копаене“ на криптовалути“;
3. Благовест Белев – управител Tavex Gold&Exchange с презентация на тема „Икономически тенденции и инвестиране в Биткойн“.
След всяка една презентация, ще има време за въпроси от страна на участниците.
https://www.facebook.com/events/615148695222824/?previousaction=join&source=1