Рожденият ни ден мина, както и мегакупонът по този повод (документиран е и скоро ще го представим) и е време отново да се заемем с една от основните ни дейности през последната половин година – споделянето на опит. След като през май Еленко Еленков ни сподели как да бъдем успешни в Интернет, а Пепи и Тано показаха как се пекат 600 кебапчета и 300 кюфтета (нищо че беше на 1ви юни, ние си го броим за май), ето кои ще са двата skill sharing-а за този месец.
Първият е на 11 юни, вторник от 19 часа с графичния дизайнер Ники Михайлов. Той ще ни сподели как да фотоколажираме. Основните въпроси, които Ники ще засегне са:
– перспектива, цветна динамика, дразнение на очната ретина и възприятие на мозъка;
– Какво се случва след фотографа? Природа на заснетия кадър. Демоазинг, нойз, канално разпределение, компресия. Хистограма – бърз преглед;
– Продуктов ретуш. Чертаене, филтри, осветяване, оцветяване. Справяне с ръбовете;
– Напасване на цветове. Теория на градиентите;
– Колажиране на няколко обекта.
Семинарът е подходящ за графични дизайнери и непрофесионални фотошописти, които искат да станат по-добри.
Много искахме да организираме мероприятие, което да ни въведе в основните принципи на водене на преговори и затова поканихме екип на дипломатическия институт към МвНР. На 18 юни, отново от 19 часа за Биляна Дечева и сътрудници ще проведат симулационни упражнения, последвани от лекция и по темата. Ще бъде не само интересно но и доста полезно за всеки, тъй като упражненията целят да се определи какъв тип преговарящ сте, след което ще се дадат конкретни съвети.
Събитията от серията skill sharing са отворени и безплатни.