Дойде време за октомврийското споделяне на опит в betahaus. Както миналата година обещахме да го организираме два пъти месечно, сега имаме амбицията всеки месец мероприятията да бъдат с допълваща се тематика. Затова през октомври сме подготвили два skill sharing-а на тема авторско право.
Първият ще се проведе на 1 октомври и гост лектор ще бъде небезизвестният Свилен Овчаров – юрист с богат опит в сферите на интелектуалната собственост, екологията и медийните закони. Както предполага професията му, адв. Овчаров ще разкрие правните аспекти на ползването на интелектуална собственост от трети лица.
 
За 8 октомври по темата за свободната дистрибуция се самопокани да сподели опит нашият обитател Иван Димитров.

Ние няма как да му откажем, при положение че Иван вече няколко месеца работи по комуникационната стратегия на Zamunda.net, където развива платформата в полза на творците. Освен заниманието му в последно време и въпреки младостта си, той е един от най-опитните content marketing специалисти в България и е съ-основател на агенция Digital Division.
Г-н Димитров ще разкаже как съдържанието не може да бъде спирано и затваряно и защо вместо да се опитват, артистите трябва да се възползват от това. В лекцията ще бъдат представени бизнес модели, включващи свободно разпространение на съдържание, както и работата на Иван със Zamunda.net и какви са плановете му за платформата.
Събитията от поредицата Skill Sharing са отворени и безплатни и започват в 19 часа.