За игрите и обществото или “INDIE GAME the movie”
 
Игритебягство от действителността в реално време или нереален начин да изразиш себе си в заобикалящия те свят? А, може би и двете, в различни ситуации.
Independent игрите, са игри които не се създават от компаниите “гиганти”, а от малки екипи, малки независими компании или просто от един човек. Те са вид видео игри, но много по-иновативни и разпространяващи се по един нетрадиционен начин. Повишаването на интереса към тях, започва да се наблюдава след 2000 година.
Screen Shot 2013-12-18 at 3.38.36 PM
Идеята на създателите не е просто да правят игри, а да пресъздават емоции по интерактивен начин, да изразяват себе си и да създават едни малко нетрадиционни канали за общуване със света. Буквално биха могли да “изрежат” част от живота си и тя да бъде изиграна от хиляди хора, под формата на игра. Ето по този начин, те ни правят зависими от “независимите игри”.
Кратка вметка за недотам посветените в сферата на”INDIE джойстиците” – Играта, която буквално завладя света, една от най-успешните и превърнала се в индустрия е Angry Birds.
Факта си е факт – геймърите полудяват по INDIE GAMES, а високия интерес, провокира създаването на филм. Историята на творческите и иновационни “Independent игри”, ние ще прожектираме и изгледаме в Betahaus с вас, в началото на Новата Година!

Online Ticketing for INDIE GAME the movie official screening powered by Eventbrite