Тук не става въпрос за това дали учените ще победят бизнесмените или обратното. Факт е, че между науката и бизнеса съществуват много различия, които трябва да бъдат преодолявани.

Ето защо:

В Global Innovation Index, България е 41-ва от общо 142 проучени държави: това е едно от най-ниските места в ЕС, но по-високо от всички нейни съседи и по-добре от средното за света. Въпреки това, в един аспект, „Университет/бизнес научноизследователско сътрудничество“, България е далеч по-зле от страните, с които обикновено се сравнява. Тя е едва на 114-то място по този показател, 12 места под Буркина Фасо! Това означава, че може да се спечели много, ако подобрим този аспект.

Искаме и ние да дадем своя принос за преодоляване и разбиране на  различията като за тази цел в сътрудничество с Richard Smits и Клуб по управление на знания, иновации и стратегии (КУЗИС) организираме т.нар. Меркурий – Юпитер среща. В нея ще вземат участие 8 групи от по трима учени, трима представители на бизнеса и модератор, които ще обяснят начина си на мислене и културата си и ще обсъдят начини за преодоляване на различията между тях.

Ако сте учен или представител на бизнеса и нямате търпение да споделите (с нас) вашите гледни точки и начин на мислене, изпратете заявката си до richard@csi-bg.com с вашите име и област на бизнес/изследвания. Побързайте, защото местата са ограничени.

Срещата ще се проведе на 10.12 (вторник) от 18:30, а мястото е любимото ни betacafe. Вход – свободен (напитки могат да бъдат закупени от бара). Ако идеята ви допада, заповядайте, очакваме ви!