Поканили сме пет интригуващи личности със солиден опит в стартирането на иновативни бизнеси, за да определят победителите на betapitch vol.2. Представяме ви пълния състав на журито на второто издание на betapitch sofia.

Започваме с една дама, чиято биография е изключително пъстра. Инбал Ариели е основател и ръководител на първия акселератор в Израел – 8200 Entrepreneurship and Innovation Support Program. Към настоящия момент тя е съосновател и изпълнителен директор на GAMMADO – инкубатор за израелски млади таланти в сферата на високите технологии. Тя самата е била член на редица стартъпи, между които израелския телекомуникационен стартъп modu mobile ltd., събрал щедрата сума от 130 млн. долара финансиране. Не на последно място Инбал започва професионалната си кариера като лейтенант в Израелските защитни сили, а по-късно става и ръководител на IDF’s Intelligence Officers’ School.

Вторият член на отбора на журито е Стефан Ганчев – венчър партньор във фонда за сийд инвестиране LAUNCHub. Освен това той е съосновател на организацията Mobile Monday Sofia и съорганизатор на събитието Balkan Venture Forum. Стефан започва да гради своята кариера във Франция, където успява да се издигне до ръководител на отдела за мобилни иновации на Orange France. Със своите 15 години опит той е абсолютно гуру в ИТ и дигиталната сфера.

Дилян Димитров е съосновател на стартъп акселератора Eleven и третият член на журито. За него можем да кажем, че от 2012г насам е открил и финансирал едни от най-успешните стартиращи компании в Централна и Източна Европа. Преди това Дилян е бил вицепрезидент на Bedminster Capital Management и е натрупал опит със сделки във всевъзможни сфери. В Eleven е по-познат като “Магьосника”, чиито всестранни умения или довеждат до грандиозен успех, или до изненадващи промени.

Четвъртият член на нашето жури е и човекът, който ще покани един от отборите на betapitch да участва в турбо акселератора hub:raum Krakow WARP. Luca Sucic e Business Development мениджър в hub:raum Krakow и е отдаден на идеята да помага на стартиращи компании да правят успешен бизнес. Той има богат опит в сферата на телекомуникациите, а когато не набира кандидати за турбо акселераторски програми, обича да се занимава със своя 3D принтер и да работи по други проекти от платформата Arduino.

Атанас Райков има бакалавърска степен по Бизнес администрация и магистърска по Телекомуникационен мениджмънт. Част е от екипа на VIVACOM от самото начало на мобилния бизнес на компанията през 2005. В момента е на позицията мениджър “Мобилни продукти и услуги с добавена стойност”, където отговорностите му включват развиване на предплатените услуги с повишаващ се фокус върху мобилния интернет и решенията с добавена стойност, насочени към потребителите на смартфони и таблети.

Ако искате да се запознаете лично с журито и отборите на betapitch sofia, можете да си купите билет за събитието, натискайки бутона.

Eventbrite - betapitch | Sofia November 2013