Ако влизайки в betahaus, видите групичка от минимум двама души( +/- Лайла), които са почти неразделни, то вие сте срещнали стажантите! Всички те се стараят да са професионалисти и да тежат на местата си. За постигането на тези висоти, се учат от най-добрите – техните ментори! Но сега не говорим за менторите им, затова минаваме направо към днешната тема- meet the interns:

nightly sofiaГергана Джевелиева, нашето момиче от Аляска. Завършва маркетинг. Способна дори и докато си тананика в beta кафето да напише блог статия на всякаква тема, която после с кеф да си четете. Доста хора разбраха, но ако все още не знаете, дори и да сте инкогнито по социалните мрежи, Гери ще ви издири с минимални усилия и хоп, ето я и поканата за поредното събитие в betahaus (един вид занимава се с онлайн комуникацията). Но това съвсем не е всичко! Обича да фотографира – тези хубави снимки към статиите са направени от нея и ако не беше тя щяхте да се стреснете от измъчените физиономии, които биха стояли насреща ви –  Нашият betaфотограф е. И вместо да продължим с един  сух текст, в който да ви разкажем нещо за нея, предпочетохме тя сама да си каже разни работи:

Първото нещо, което си мислиш когато влезеш в betahaus?

Гергана: Ще ми се в купата да има бонбони или някой да има рожден ден.

Най-нелепата ти случка?

Гергана: Тръгнах за работа с две различни обувки…Постоянно ми се случват нелепици и малко ми е притеснително. Тези в betahaus тепърва предстоят.

Най-хубавото нещо, което ти се е случвало?

Гергана: Фотоапаратът, Аляска и Erasmus студентството ми!

Какво друго има за разказване?

Гергана: Филмите на Уди Алън, пиянски дълги вечери, една голяма любов.. и betahaus

Какво можеш да направиш за една секунда?

Гергана: Да се залея с кафе, да падна с колелото или да взема важно решение

nightly sofia-3Елизабет Лазарова е стажант номер две*. Учи застраховане. Ако сте нов член на beta пространството, то задължително ще минете през нейните ръце, за да бъдете запознат с цялостната обстановка в компанията. Със завидна радост признаваме,  че фактурките на beta обитателите се чувстват много комфортно и сигурно в нейните ръце. Както останалите стажанти, Бети е мултифункционална и често задачите я водят далеч от фактурите и контактите с нови членове, в на пръв поглед непознати води. Въпреки това, наскоро разбрахме, че дори и писането на разчупени обяви за работа влиза в обсега на нейните възможности. И с нея нещата не се изчерпват дотук, но нека тя да разкаже нещо повече:

* По номер така ни дойде, не че нещо..

Първото нещо, което си мислиш когато влезеш в betahaus?

Елизабет: Едно капучино и да се захващаме за работа (което в повечето случаи става след като го изпием)

Най-нелепата ти случка?

Елизабет: Запознах се с един човек 3 пъти, за период от една седмица.

Най-хубавото нещо, което ти се е случвало?

Елизабет: Приятелят ми – Гаврил, пътуването до Португалия и естествено betahaus!

Какво друго има за разказване?

Елизабет: Обожавам да ям сладко и започнах да уча френски

Какво можеш да направиш за една секунда?

Елизабет: Да се усмихна и да изплаша Гери

nightly sofia-2Елена Савчева.Betahaus е място, което винаги се е славело с организирането на събития. И ако тези събития ви харесват (в което не се съмняваме), то заслугата за тяхната организация е и на другият ни стажант – Елена Савчева. Наскоро се разбра, че когато идва на работа и без лаптоп върши страхотна работа по дневните задачи. Ели също така е основен спонсор на beta кафето, защото три кафета на ден не и мърдат. Както споменахме по-рано, стажантите в betahaus притежават по няколко способности, които винаги могат да влязат в употреба при работата им тук. Елена е запалена по фотографията и се надяваме скоро да видим този неин талант в действие. Ако това не е достатъчно, рисуването също влиза в графата хобита. Въпреки, че е при нас отскоро нямаме търпение да ни направи по една карикатура и да увековечи тази група от стажанти, които сме събрали (един вид ново предизвикателство). Ето какво още ни разказа Ели:

Първото нещо, което си мислиш когато влезеш в betahaus?

Елена: Йес беее- стигнах навреме. Телефон- тук, ключове- тук…добре, всичко точно. Я да видим сега с кой да изпия едно кафе…

Най-нелепата ти случка?

Елена: Нелепи случки покрай мен винаги има. Последната, за която се сещам е, че си изхвърлих ключовете за колата в контейнера за боклук. Така става като носиш сто неща и не внимаваш какво мяташ по кофите освен торбата с боклук.

Най-хубавото нещо, което ти се е случвало?

Елена: Хубави неща ми се случват постоянно, най- често са свързани с приятели, пътувания, работата и въобще с всичко.

Какво друго има за разказване?

Елена: Май, май всеки един от нас винаги има да разкаже по нещо, покрай пиянските си подвизи. Или просто мога да ви опиша как си извадих ключовете след като ги изхвърлих в боклука.

Какво можеш да направиш за една секунда?

Елена: Да си отворя една бира.

nightly sofia copyЙордан Пенев – още един чифт сини очи, но не защото тези на Сашо Михайлов не са ни достатъчни, а защото “колкото повече, толкова повече”. Йордан несъмнено е най-заето изглеждащия стажант в betaпространството. Винаги изглежда вглъбен, щракайки по клавиатурата и сякаш около него не се случват един куп глупости…(не се разсейва и за секунда). Завиждаме му за способността да се “изключва”. Сега малко по-сериозно за него: Завършва образованието си в Хага, но се връща у дома. Ще помага на betahaus да се свързва с компании из цяла Европа. Добър е в тениса на маса, свири на китара и с нетърпение чакаме подходящото събитие, за да го видим с китарата, и да го послушаме. Ето и блиц интервюто с него:

 Първото нещо, което си мислиш когато влезеш в betahaus?

Йордан: Още се питам какво ми се случва, все пак съм от една седмица тук

Най-нелепата ти случка?

Йордан: След като си взех китарата се върнах в магазина 20 мин по-късно със скъсана струна, въпреки че ме беше срам

Най-хубавото нещо, което ти се е случвало?

Йордан: Върнах се в България, сам се научих да свиря на китара горе-долу добре и сега със стажа мисля, че хубавите неща продължават

Какво друго има за разказване?

Йордан: Доста книги, леко залитане по чашата (май е обща черта) и още повече музика

Какво можеш да направиш за една секунда?

Йордан: Да се изложа страшно много