blockchain game company infinigods at betahaus sofia

InfiniGods е компания за блокчейн игри, която е основана в Остин, Тексас, но основната част от екипа им, както и най-големият им офис е в България, в betahaus | ABC. Това е така, защото създателят на компанията Деймън има семейни връзки в България, което съчетано с впечатляващия технологичен талант в страната го подтиква да я развива тук.

В момента в компанията работят 25 души като по-голямата част са от България. Първите инвеститори в Infinigods са Pantera Capital, но в последствие се включват и други инвеститори от web3, и блокчейн.

какво всъщност са blockchain видео игри

Blockchain видео игрите са игри, които позволяват на играчите да притежават и използват активи, които съществуват в блокчейн веригата. Това дава на играчите реална собственост върху тяхното игрово изживяване и всяко нещо, което играчът спечели става негова собственост.

Въпреки че дялът на blockchain в индустрията на видео игрите е малък, той е най-бързо растящият за последните години, като последните проучвания предсказват растеж от около 70% до 2027г.

игри

До момента всички игри на Infinigods се играят на desktop web, но компанията се готви да пусне и първите си игри за мобилни устройства. В сферата на блокчейн игрите винаги се говори за NFT, продажби, печалби и крипто, но това, което отличава Infinigods от останалите е фокусът им върху забавлението от играта, а не върху финансовия аспект. 

infini community

Първата игра от Infinigods – Infinimerge стартира едва в началото на 2023г., а вече има над 8 хиляди активни играчи. Общността около игрите се разраства постоянно, като в момента те имат над 5 хиляди души в Discord и 20 хиляди в Twitter.
Хората могат да играят за забавление, да се състезават или да печелят пари от NFT във всички игри на Infinigods. 

infini coworking

Infinigods избират coworking, вместо конвенционален офис, защото дава повече гъвкавост на екипа им, удобство и сплотеност с минимално време и ресурс за поддръжка.
sharedspace,sofia,blockchain,video games,игри,gaming,business center,coworking space софия,blockchain games,web3,web3 games,flex working

Екипът на компанията имат свой офис в betahaus | ABC, тъй като освен локацията и професионалното отношение, ги е привлякло отношението към детайла и дългогодишния опит в сферата.

Ако ви е интересно да видите някоя от игрите им, можете да пробвате с първата тук.

Ела на безплатен пробен ден в betahaus advance business center.