i-hub е състезание, изграждащо връзката между академичното образование и продаваемите технологични продукти. Програмата, организирана от ABLE, продължава вече втори месец и започна с няколко лекции, представящи основни бизнес знания, последвани от по-специфични насоки в предприемачеството и създаването на иновативни решения. Основната част на програмата е сформирането на екипи, в рамките на които участниците да развият технологичен продукт или да намерят решение на обществен проблем, който намират за значим.

На 26-ти април, петък, между 17:30 и 19:30 в нашия innovation space ще се проведе финалът на програмата – 6 отбора ще презентират своите идеи в рамките на 15 минути пред специално сформирано за целта жури. Мотивацията ни да подкрепим това събитие е доминацията на софтуера в стартъп средата и нашето виждане за потенциала на високите технологии и академичното образование. Всеки е добре дошъл да гледа презентациите на отборите и да почерпи вдъхновение от младите креативни умове на България.

Журито е съставено от Дани Томов от еleven, Тодор Брешков oт LAUNCHub, Светозар Георгиев от Телерик, Августина Пашеева от Voivoda Ventures, Kалин Блажев от Seed Capital Fund, но се очакват и още потвърждения.