Едно малко позакъсняло представяне на това, което се случи на последния skill sharing в betahaus.

Какво е общото между приготвянето на храна и създаването на нови идеи? Георги Камов и Ангел Спасов срещнаха тези два толкова важни процеса в рамките на час и половина, опитвайки се да създадат цялостно преживяване за 40-те човека, сгушили се удобно в седнало или право положение в betacafe.

Фонът беше със снимки от интересни експерименти с храна (връзки към всички тях можете да намерите на тук), а най-важните общи неща между двата процеса, които Георги и Ангел споделиха, са:

 

  • кулинарията и управлението на компаниите споделят общи етапи в еволюцията си (и често изостават от тенденциите);
  • гладът за нови идеи е не по-малко силен от традиционния;
  • връзката ни с храната и културата ни на хранене е пряко свързана със способността ни да променяме (как искаме промяна от ученици с предимно фаст фууд навици?);
  • промяната на средата около нас е най-видима в изобилието от нови заведения и това трябва да е пример за останалите индустрии;
  • процесите за нови идеи изглеждат много далеч от реалността, но на практика имат много общо с нещо толкова близко до нас като готвенето;
  • наблюдаването на хората и тяхното поведение е от ключово значение (все още няма как да ядем през екрана);
  • чувствата и емоциите са също толкова важни, както и рационалният и аналитичен поглед;
  • комбинирането на различни съставки/гледни точки е задължително, ако искаме да постигнем нещо ново;
  • храненето е едно добро начало да стимулираш служителите в компания или организация да променят.

Благодарни сме на публиката, която накрая се превърна в основно действащо лице. Всяка група от пет души ни представи идея за цялостно иновативно преживяване свързано с едно от най-традиционните ястия по тези земи – мусаката. Чухме какво ли не – от извънземни и музей до ресторант, в който готвят мусаката на майка ти. Беше наистина забавно и в тон с идеята, че най-важното за едно страхотно ястие и впечатляваща нова идея е да излезеш извън зоната си на комфорт и да мислиш за малките детайли, които правят разликата.

Благодарни сме и на Феран Адриа и вече несъществуващия El Bulli за възможността да покажем online casino southfayettenursing нагледно какво означава иновативна кулинария.

На страницата на събитието във Facebook продължаваме да публикуваме интересни неща по темата/темите (подсказка: не пропускайте Action Bronson в ресторанта в Милано).