hobo electric scooter office sofia betahaus

Вики, Теодор, Аля и Братан

от около месец в собствен офис на локацията ни площад Славейков се помещава екипът на Hobo – услугата, която предлага електрически тротинетки под наем.

coworking офис

Чувстваме се на мястото си. beta е пространство, което ни дава възможност да вършим работата си в уютна обстановка, докато споделяме идеите и визията си със себеподобни. Истината е, че за нас енергията прави мястото, а тук определено чувстваме подходящата енергия, за да можем с твърда убеденост да заявим, че работата ни кипи с пълна сила. Също и гледката на 7мия етаж е велика.“

Хобо стартира своята дейност през есента на 2019 година

с идеята да създаде устойчива градска среда, в която хората да слязат от колите и да се качат на алтернативен транспорт. Мотивите им за необходимостта от такъв транспорт са няколко – лошото качество на въздуха в София, пренаситеност на автомобили в града, респективно трафикът, липса на бърза и лесна алтернатива за придвижване в центъра на града. Основатели са Теодор Рачев и Тодор Тодоров.

Те започват с капитал от 100 000 €,

получен от двамата основатели на компанията – Теодор и Тодор, и от един ангел инвеститор.

Защо се казва hobo?

Буквалният превод на Hobo означава бродяга, пътуващ работник. Думата става популярна през началото на миналия век в Америка. Хобо-тата са се събирали по ЖП гари и са имали сходни възгледи, били са хора без дом но с ясна цел, да не се спират в един град, изкарвали са бързи пари, с които да пътуват отново и отново. Името ни се стори много подходящо, нашата цел е да пътуваме из града, скутерите ни нощуват навън, а също така спазваме и 4 буквието, така силно застъпено в нашия сектор.“

coworking office sofia betahaus
electric scooter

екипът на hobo са

Теодор е един от основателите и движещата сила на Hobo. Той е сериен предприемач и като такъв има експертиза в различни области, която прилага на ежедневна база.

Тодор е другият съосновател в екипа на Hobo. Той е финансист с дългогодишен опит като инвеститор и съветник на инвеститори.

Вики е в екипа от самото начало. Тя е бивш член на управителния съвет на местна туристическа организация с повече от 8 години опит в изпълнението на ежедневни оперативни задачи и поставянето на дългосрочни стратегии.

Братан е бизнес човекът, с немалък опит в Европа, който прилага и доразвива добрите практики, които съдействат за развитието на бизнеса.

Аля е маркетинг и ПР специалист, с опит в организирането на събития (когато имаше такива), комуникация с медии и партньори, както и поддържането на социалните медии.

електрически тротинетки под наем в софия

с над 250 активни тротинетки

разполагат в момента hobo. Част от които са разположени в София, а друга част са позиционирани в Благоевград.

и над 1000 км.

изминават средно в по-топлите дни скутерите на ден.

над 14 000

са регистрираните за услугата клиенти до момента. Профилът им се е изменил доста през последната една година, споделят hobo. Сега основните и активни потребители са млади професионалисти между 25-30 г., които използват електрическите тротинетки на ежедневна база, на кратки разстояния, за да могат по-бързо да „отмятат“ ангажиментите си за деня.

планове, планове…2021?

“През пролетта на 2021 г. ще добавим нова услуга към портфолиото си, ще разкрием повече скоро…заедно с това, планираме да разширим дейността си в други градове stay tuned :)“