част от екипът на Daye
част от екипът на Daye

Daye е международна компания за женско здраве, основана в България с офиси и в Лондон. От скоро имат офис и в betahaus | Sofia на Шипка 6. Радваме, че компания с такава мисия избира нашето работно пространство за свой дом.

Daye е основана през 2017-та година от Валентина Миланова. През 2018 година компанията получава първата си инвестиция на стойност 5 милиона долара.

По време на обучението си на Харвардските курсове в Софийския университет, Валентина измисля болкоуспокояващия тампон с канабиноидни вещества. От там идва и идеята за Daye като платформа за гинекологично здраве, вдъхновена от необходимостта за по-високи стандарти в женското здравеопазване.

Освен обезболяващия тампон със CBD, компанията произвжда и такива от органичн памук. Тампоните на стартиращата компания са единствените на пазара с апликатор от захарна тръстика и напълно водоразградима външна опаковка. Daye предлагат и пробиотици за гинекологично здраве, а най-новата им разработка е комплект за изследване на вагиналния микробиом за наличие на полово предавани инфекции.

история и мисия

“Мисията ни е да помогнем на всяка жена да се грижи по-добре за менструалното, вагиналното и хормоналното си здраве. Целта ни е да създадем платформа, която комбинира продукти и услуги, които подкрепят една жена от първата й менструация до менопаузата и след нея.”

защо се казва Daye?

„Daye е старото изписване на английската дума day или ден. Името на компанията рефлектира нашето желание да допринесем към едно ново начало, или нов ден, в женското здраве.“

В момента компанията се състои от над 40 човека екип. Ръководи се от Валентина Миланова – основател и Chief Product Officer, и Лиса Родуел – Chief Executive Officer.

къде и как можем се сдобием с вашите продукти?

„Продуктите ни могат да се поръчат през нашия сайт yourdaye.com  за доставки в България и чужбина.“

как се чувствате в betahaus?

„В бетахаус е изключително уютно, екипът е толкова топъл и любезен. Чувстваме се обгрижени тук. Пространството отговаря на всички наши нужди, предразполага за ефективна работа и колаборация; общността от професионалисти е вдъхновяваща.“