Пламен е един от тези хора в пространството ни, които почти постоянно бачкат. Родом е от Ямбол, където е израснал в любящо и подкрепящо семейство, споделя той. На 16 години отива при родителите си в Мадрид, където те са емигрирали и в последствие остава в търсене на по-добро образование и професионална реализация.

Винаги съм обожавал пътуванията и опознаването на различни култури и това ме насърчи да завърша Туризъм, бакалавърска и магистърска степен. Междувременно прекарах и една година обмен в Мюнхен. Обратно в Испания и след няколко стажа в големи корпорации, започнах целеустремено да се изкачвам по корпоративната стълбица. Отне ми почти седем години да осъзная, че не това е начина по който искам да развия потенциала си и по който мога да постигна удовлетворение от работата си.

Така в началото на 2016 започва предприемаческото му приключение, което в последствие го води в Сидни и Мелбърн, включвайки се в менторска програма за предприемачи.
Именно там Пламен започва работа по проекта си Insaiders. Вследствие се прибира у нас, за да го доразработи и стартира.

11 месеца за създаването на Insaiders

Платформата, позволява на чуждестранните ни посетители да се докоснат до нашето културно наследство и природно богатство под формата на преживявания, предоставени от експерти в различни сфери. Хора, които обожават това, което правят, и обичат да го споделят.

посещавайки различни места по света забелязах как хората правят всичко възможно за да запазят това което ги прави автентични, своите традиции и обичаи. Проектът се роди в началото на годината и това което отне най-много време не бе техническата част а изграждането на предлагането.

стартира със собствени средства

 

Това е тема на която бих желал да наблегна. Бил съм свидетел на много startup-и, които след усвояване на външен капитал поставят мисията и целите си на заден план в търсенето на бърза възвръщаемост. С този проект търсим устойчиво развитие, а не разтеж на всяка цена с цел да бъдем погълнати от някой гигант. Интересувам се силно от алтернативни методи на финансиране и попадам все по-често на страхотни примери, които са удачни за платформи като нашата.

Пламен вече има своите първи потребители, макар те да се броят на пръсти, той е наясно, че началото за всеки един бранд винаги е трудно, докато те опознаят и изградиш нужното доверие. От начало развива проекта сам. Достига обаче до фазата, в която осъзнава, че за да се осъществят поставените цели е необходима помощ от други хора, в лицето на съдружници.

от тест ден към coworking обитател

Още преди да дойда в София потърсих информация за споделените работни места и преди всички ми се открои Betahaus. Още като дойдох, се уредих за test ден и останалото е история.

Харесва му разнородния тип хора които среща с изключително интересни проекти и занимания. Според него тук са и някои от най-обещаващите стартиращи компании. Любимото му пространство е кафенето, където провежда и повечето си срещи, а е и удобно място за по-креативна работа, споделя още.

за колаборациите тук в къщата…

Благодарение на множеството събития на които имах удоволствието да присъствам успях да се запозная с много от Beta-обитателите. Често пъти се шегуваме колко хубаво ни е в тази мини-екосистема, която сме си създали тук в това пространство. Тук намирам и много съмишленици с които вярвам ще си колаборираме и в професионален план.


[:]