[:bg]

В работното ни пространство се помещават цветни и ярки личности. Стартиращи и по-пораснали компании, фрийлансъри, агенции …

Ела да поработиш безплатно.


За първи път имаме телевизия в пространството – WnessTV.
Техният фокус са здравословният начин на живот и личностното развитие, чрез позитивно съдържание. Някои от предаванията, които WnessTV излъчва дори се снимат тук, в betahaus.
Компанията съвсем наскоро получи инвестиция от 500к лв.
Основател на Wness TV е Иван Тодоров.

От стаж в Нова ТВ до собствена телевизия

Търсейки реализация в България, а не извън нея, Иван започва стаж в Нова ТВ през 2001 г. В края на 2004г. го назначават за Главен Продуцент на Нова.
Това беше много за момче на 26 години”, казва той. В Лондон прави 2 годишен курс EMBA at HULT international business school.
Напуска НОВА ТВ след 13 години и започва да прави DTH платформа в Нигерия през 2014 г. От началото на 2015 г. пък решава, че е време за нещо лично и иновативно, и така стартира WNESSTV.

Ако знаеш какво правиш, е лесно да създаваш

Според Иван това важи за всеки бизнес. “Трудно е да продадеш продукта на цената, на която искаш, независимо какъв е. Още повече в бизнес среда като тази в България, където в този бранш средствата са разпределени, буквално до голяма степен по не пазарен принцип. Ако отидеш при кабелните оператори те ти казват нямаме бюджет Нова ТВ ни взима всичко. При рекламните агенции същото, Нова ТВ и bTV взимат всичко. Често се срещам с Маркетингови мениджъри, които рекламирайки в Нова ТВ и bTV не разбират какво всъщност правят. Инвестират в упадъка на нацията, позиционират рекламните съобщения на техните продукти в негативно съдържание и стимулират създаването на още повече още по-деградиращо съдържание без етика, принципи и ценности. Съдържание, което ти дава единствено негативна емоция и те подтиска.”

Екипът зад Wness TV

В момента са общо около 10 души, без администрацията. Периодично се увеличават и намаляват. Според Иван екип се сформира лесно, ако познаваш много хора и ако знаеш точно какво търсиш, и на кого можеш да разчиташ.
Част от екипа им е плаващ, т.е. не се налага да има много хора в офиса по цял ден. Това е и една от причините да са базирани в споделено работно пространство.

Преди инвестицията от 500k лв.

“Стартирахме само аз и Надя Павлова, която е най-верният и отдаден човек, мултифункциолна, много ми прилича на мен преди много години. Бяхме само двамата с нея и разбира се основният консултант – моята жена:-) За известен период от време инвестицията достигна до около 200k лв.”
Голямата инвестиция идва от трима инвеститори, които получават и миноритарен дял в компанията – 40%. Те са бившият изпълнителен директор на bTV Павел Станчев, съоснователят на „Телерик“ Васил Терзиев и Стефан Гугушев, управляващ партньор в адвокатското дружество „Гугушев & партньори“. Капиталът е насочен към развитието на телевизията у нас и Хърватия, както и към пускането й на още три международни пазара – Румъния, Чехия и Словакия.

Коуъркинг, защото

“Не се налага даваш кеш за бюра, принтери, мрежи и т.н.; защото си част от една група хора със сходни интереси, но от различни области, в бизнес среда с млади и иновативни хора; не се налага да сключваш договори и да предплащаш наеми.”
Иван споделя още, че средата тук им се отразява много добре, особено когато намират партньори, с които да колаборират и това да е доходоносно. Тук съвсем неочаквано са срещнали 5-6 други компании, с които работят или са работили.

За гафовете с усмивка

В коя ли компания не се случват…
“Много случки могат да бъдат определени като нелепи, но почти не си спомням за такава свързана с нас. Освен една – Получаваме заявки за реклами, те идват в медия планове, в тези МП има брой излъчвания и стойност на кампанията. Така мина месеца и решихме да направим отчет и от агенцията, която продава нашето рекламно време всъщност се оказа, че са направили грешка, стойността на три от кампаниите е едва 10% от описаната в медия плана. Това е ужасна грешка, особено когато си рапортувал това към инвеститорите. Нелепо нали?

we grow ideas together | join us

Присъедини се към екипа ни, търсим си event manager.

[:]