[:bg]Злателина, която е основател на frudada е част от нашето коуъркинг пространство от началото на годината. Тя завършва финанси в Бостън, където е и работила няколко години в тази сфера. В България открива по предприемаческата си страна най-вече тази насочена към продажби и маркетинг.
Компанията е на крехките 2 години, а продуктите вече се продават в почти всички големи вериги.

и как се реши да стартираш?

От една страна беше емоционално решение, което винаги съм усещала, че в даден момент ще предприема, а от друга беше доста аналитично и обмислено спрямо пазарната обстановка, тенденциите и възможностите на нашия екип. Живях 7 години в САЩ, като през последните три се занимавах с инвестиционни финанси. Здравословният начин на живот е моят личен път и моя страст, и постоянно се интересувам от всичко, свързано с това. Докато бях в Америка консумирах много здравословни продукти, но когато се върнах в България, забелязах, че на пазара няма такъв продукт, като пресованото смути.

Преди тези шарени шишенца да се появят на пазара Злати споделя, че са пробвали към 10 американски, 3-4 английски, още толкова немски, шведски, холандски смути напитки… и въобще това се е превърнало в едно от нещата, които прави първо, когато посещава някоя държава.
Освен у нас продават и в Румъния, Македония, Молдова и Гърция.

защо се казва frudada?

Идеята за името е на Велина Мавродиева от студио Ентусиазъм. Нас ни грабна жизнерадостното звучене и позитивното послание – ДА на плодовете, смесица от български и английски език.

и сладолед, и сладолед…

На пазара липсва сладолед, който да е като смути купа с истински плодове и само натурални съставки. Също така за нас сладките неща са семейна страст. Пробите в домашни условия се оказаха доста различни от тези в индустриални, но креативното готварско мислене много помага в измисляне на точната рецепта.

в betahaus, защото?

Първоначално пространството ме привлече с бета кафето и с готиния екип, който стои зад betahaus.
Като цяло коуъркингът ми помага да съм по-организирана и да отделям време за креативни задачи, защото атмосферата е спокойна, и стимулираща. Също така ми създава някаква социална среда тъй като нашият екип е семеен, а другата част от екипа са производството и техният работен ден започва в 6:00ч.

ами така де…

Сещам се как се опитвам да обясня на някой управител какво е смути, а отговорът е „компот имаш предвид”…


В работното ни пространство се помещават цветни и ярки личности. Стартиращи и по-пораснали компании, фрийлансъри, агенции …


четвъртък вечер е

[:]