Скъпи приятели, за много години! Ето, че след дългата почивка е време да се завърнем по работните си места и да започнем новата 2014 година с нови сили!

 Първият гост  за тази година на традиционната ни закуска беше Моника Георгиева, която е изкарала няколко месеца на стаж в betahaus. След него заминава за Лондон, където учи английска литература, а почти през целия си живот е живяла в Торонто, Канада. Моника е първоосновател на KLAXON press или както тя го определя – Новата задруга на майсторите. Това представлява организация от млади и ентусиазирани хора на изкуството, които се стремят да издават и разпространяват литература, фотографии, музика и дизайн в различни формати, чрез събития и публикации.
KP_logoC

Цялостната идея на екипа е да създаде платформа, чрез която млади писатели, дизайнери или най-общо казано “артисти” ще могат да изразяват себе си чрез изкуството, да комуникират помежду си и да намерят начин да издават и разпространяват творбите си. Освен това, искат да наблегнат и върху създаването на директен контакт между писател – редактор – издателство, тъй като в голяма степен той липсва. Главната цел на КLAXON press е да насърчат колкото се може повече българи ( а и не само ) да разгърнат способностите си и да се включат в това приключение. За да стане всичко това обаче, екипът трябва да намери финансиране, а това не е никак лесна задача. Затова, в момента Моника и останалите от екипа, са се съсредоточили върху издаването на един общ “сборник”, който да съчетава в себе си поезия, снимки и дизайн. Според тях, това е първата стъпка, която трябва да предприемат, за да имат готов продукт с който да кандидатстват по различни проекти.

От дума на дума, се стигна и до няколко интересни предложения. Тъй като рекламата е един от най-добрите начини да представиш и продадеш продукта си, стигнахме до заключението, че би било подходящо да се публикуват преведени творби на български автори в Америка, които отдавна живеят там. И същевременно да бъдат включени рецензии на чужди автори като по този начин ще се популяризират взаимно. Каква по-добра реклама от това?

За финал можем да кажем, че започваме новата година с пълна пара! Въпреки лошото и мъгливо време днешната закуска беше изпълнена с хубави емоции и усмивки. Пожелаваме успех на Моника и нейния екип, а вие не се колебайте и веднага посетете KLAXON press.

До нови срещи!