new spaces-13
Как и с какво се печели това злато?
– Ами с камера GoPro HERO 2, iMac, таблет за рисуване и 48 часа време. Това е ресурсът, който е бил осигурен от страна на Кан за всички участници.
Но нека започнем историята от малко по-рано, за да е ясно. Конкурсът, на който двете момчета се явяват е Young Lions Bulgaria. Конкурс за креативност организиран от БАКА (Българската Асоциация на Комуникационните Агенции) и Столична Община. И така измежду 30 рекламисти на възраст до 28 години печелят именно гостите на днешната закуска. Това им дава право да се явят на Young Lions в Кан, където е „голямата работа“.
618x399Тази година темата е била определена от австралийската неправителствена организация Barnardo’s Australiа – детското насилие. С гореизброените средства, които им осигуряват в Кан момчетата имат 48 часа. Разбира се, че не си губят времето да мислят какво ще правят… първите почти 24 часа прекарват в пиене на бира. Както се казва първо забавлението пък после ще му мислим. Желез и Влади споделиха, че дори не са използвали  таблета за рисуване, защото не знаят как. Пособията остават iMac и gopro камера.
Ми какво повече им трябва? Разбира се, че и двамата са талантливи, креативни и с хъс да докажат, че и ние можем. „Успехът ни се дължи на някакви познания за рекламата, на идеята, която имахме, на желанието да не сеизложим, и на много късмет.“ 
Според това, което ни разказаха по повод осъществяването и заснемането на рекламата, вече сме убедени, че часовете по ръчен труд в училище са изключително полезни. Използвали са много от познатото ни тиксо и корда. Измисли ли са супер креативен начин за плавното предвиждане на GoPro камерата чрез въженца. Докато са заснемали точно този гениален момент,  журито ги е наблюдавало и всички са били възхитени как им е хрумнало.
Най-смешният момент идва когато неофициално се разбира, че Норвегия са на трето място, България на второ, а Австралия на първо. Казаха, че са се зарадвали, но в същото време им е било малко кофти, защото са искали първото място. В един момент ги викат заедно с австралийците в залата, където журито е затворено и с адско неудобство съобщават, че за първи път става такава грешка и всъщност България печели златото. Двамата австралийци с наведени глави дават грамотите и наградите на нашите момчета. На следващата вечер ги награждават със златните медали на официална церемония.
изтеглен файлИ така… как се връща от КАН  с награда?:
 – “ недоспали, малко подпийнали, с два медала, един чифт google glass, горди“. 
Смяхме се доста докато хапвахме, гледахме клипове. На масата имаше доста рекламисти. По традиция завършихме закуската със стих Христо Фотев – Морето само живите обича…
Благодарим на Harmonica, че правят закуската ни още по-хранителна и цветна. Не пропускайте следващата ни betabreakfast