Blue Birds са трима ентусиасти, които изработват индивидуални и концептуални менюта, оригинални рецепти и фотографии, ориентирани около качествени български продукти. Експериментират с цвят, вкус, визия и смятат, че храната трябва да носи здраве и жизненост. С няколко думи, кетъринг на бъдещето.
Дойдоха в работното пространство на betahaus на етап идея. Идея да направят нещо качествено заедно. Не са имали дори лого, но са го спретнали за две седмици. Бяха гости на betabreakfast, направиха супер видео и ни спретнаха чудна закуска. Хвалят се, че вече имат клиенти, които са различни от приятелите им.
След няколко месеца в beta, вече имат своя собствена кухня и ето какво ни разказаха:
blue birds betahaus sofia
Как ви се отрази обстановката тук, докато работихте?
Блу бърдс: Много силно структурираща, мотивираща и в същото време разширяваща. Сиреч, изяснихме концепцията си и я обогатихме с още стойност, която едва ли щеше да ни хрумне в обикновен офис.
Трудно ли е за трима млади човеци да стартират собствена кетъринг услуга?
Блу бърдс: Да. Далеч преди стартирането се намества периодът по събиране на смелост, финанси, екип, мотивация и точен момент. При нас това отне повече от 1 година, още преди да се говори на толкова висок глас за храненето, но за нас беше важно да наберем опит, знания и увереност и да стартираме в точния за нас момент.
Понякога дори ти се струва невъзможно. Отказваш се по няколко пъти на ден. Но и тук важи клишето, че трябва да обичаш много силно това, което правиш.
Всеки, който е решил да стартира трябва да има готовност да се променя, иначе рискува да се пречупи от силния вятър.
Как е новата кухня и какво ще трябва за нея?
Блу бърдс: Искаме да направим място, в което да говорим свободно за храната, да обединим хората в приятна и лежерна атмосфера, която да провокира креативност и размах на ума. Искаме да има разговор, развитие и наслада. Без ангажимент, етикети и каквито и да било определения.
Мястото ще е малко, но ще предлага много стойност. Кухня има, но искаме да я подобрим максимално, да е функционална и съвременна. Такава, която да пасва на нашия стил, да ни провокира, учи и развива. Петият член на нашия екип, след фотоапарата.
Нужни са ни време, търпение и средства, но вярваме, че с последователност и късмет, ще се получи страхотно. Мястото е  доста централно, на 5 минути от НДК.
Ще ви липсва ли бетахаус?
Блу бърдс: Страшно много! Първите 3 месеца винаги ще са нашите първи 3 месеца и сме щастливи, че ги споделихме именно тук. Благодарим за подкрепата!
coworking