В последния ни блог пост, посветен на betapitch обещахме, че всяка седмица ще ви даваме по малко допълнителна информация относно събитието. Днес ще разкажем малко повече за едни доста важни хора – членовете на нашето жури.

Започваме с единствената дама. Саша Безуханова е директор направление “Публична администрация” в Hewlett-Packard за развиващи се пазари. Тя притежава доказан опит в множество сфери, сред които общ мениджмънт, бизнес стратегии, развиващи се пазари, връзки с международни институции и корпоративна социална отговорност.

Продължаваме с Румен Илиев – управляващ партньор на инвестиционния фонд и акселератор LAUNCHub, чиято основна мисия е да помага на млади и дръзки предприемачи. Румен е скромен човек – говори само някакви си 4 езика и твърди, че разбира по малко от предприемачество, стартъпи, дигитални пазари, инвестиции, бизнес стратегии, управление на корпоративния риск и финанси.

Журито ни e интернационално. Максим Гурвиц е представител на инвестиционния фонд и акселератор eleven, който инвестира в най-добрите стартъп екипи в Европа. Макс е извървял дългия път от адвокат през предприемач и инвестиционен банкер към отговарящ за рисковия капитал в ранните фази за eleven. Освен това е запален блогър и в момента пише за The Kernel Magazine.

Адел Закут е архитект, превърнал се в предприемач, чийто фокус пада върху уеб, мобилните и дигитални технологии. Освен това от време на време действа и като ангел инвеститор. Той е co-founder на креативна агенция despark.com, която му дава възможност да следва любовта си към интернет, а по-късно комбинира това с архитектурата чрез openbuildings.com и с онлайн дизайнерския магазин http://clippings.com. Явно тези занимания не са му достатъчни, защото Адел ръководи и гурме ресторант за бургери и стекове.

Томас Мадсен – Мигдал е IT предприемач с брилянтни идеи, които не изоставя, докато не бъдат завършени. Страсти са му  активизмът, дизайнът и създаването на промяна. Co-founder e на няколко компании, сред които 23, Podio, Kinetik и Socialsquare, създател е на ежегодния ивент за дигитални иноватори the reboot festival и член на журито на betapitch global.

Ивайло Писков е изпълнителен IT директор в Goldman Sachs. Притежава почти 20-годишен опит във финансовата, правителствената, академичната, предприемаческата и нестопанската сфери. През цялото това време Ивайло е натрупал огромен обем знания и мрежа от контакти, които се разпростират в Щатите и Европа. Отлично зпознат е с жизнения цикъл на информационните системи и има зад гърба си повече от 50 завършени продукта. От известно време се занимава със стартъпи, но когато не търси нови таланти, се отдава на другата си страст – кулинарията.

Атанас Райков има бакалавърска степен по Бизнес администрация и магистърска по Телекомуникационен мениджмънт. Част е от екипа на VIVACOM от самото начало на мобилния бизнес на компанията през 2005. В момента е на позицията мениджър “Мобилни продукти и услуги с добавена стойност”, където отговорностите му включват развиване на предплатените услуги с повишаващ се фокус върху мобилния интернет и решенията с добавена стойност, насочени към потребителите на смартфони и таблети.

Повече информация за betapitch | Sofia и форма за кандидатстване тук, а линкът за билетите е точно отдолу.

Eventbrite - betapitch | Sofia 2013