10402750_856535977707285_1564536528964983651_nС всяка изминала година betapitch предизвиква все по-сериозен интерес както на гостите, така и на стартъп компаниите. Тази година това се потвърди отново чрез страхотните участници. Вижте ги тук!

Поредното голямо събитие се състоя в бетахаус на 13-и юни и бе посетено от близо 100 души,които дойдоха  за да разберат кои са тазгодишните 10 подбрани стартъп компании. Този път, въпреки злощастната дата – Петък 13-и и напук на всички митове и легенди, успяхме да създадем поредния силен betapitch.

Още в процеса на подбор, отборите дадоха заявка за едно страхотно състезание. Не можахме да се спрем на първоначално обявените 8 отбора и затова добавихме към тях още два. Много интересни идеи и стартъпи не получиха възможност за изява, но нека не забравяме, че съвсем скоро ще организираме подобни събития, на които ще се радваме да присъстват!

Малко преди събитието  да започне се появи и още една добра новина за нашите участници – съставът на журито се увеличи с още един член, а именно Aurel Pasztor. VC-то от Day One Capital дойде по покана на нашите основни партньори от Pirate Summit и също остана очарован от отборите, които презентираха. Ако мислите, че преувеличаваме със суперлативите към отборите, то тогава решението на журито определено затвърди нашите твърдения. На финала на betapitch Vol.3 наградите си поделиха цели три стартъп екипа!

Viblast е иновативна платформа за директен стрийминг на видео. Страхотният екип вече има няколко големи успеха в областта на телевизионното излъчване и именно това подтикна журито да ги избере за абсолютния фаворит в това състезание. Те ще са отборът, който ще презентира на betapitch global в Берлин, а също така получиха и wildcard за Берлинският акселератор Axel Springer.

Wrist е компания, която произвежда smart гривни, които могат да се използват за транзакции по клубове без да има нужда да носиш портфейл в себе си. Тези гривни могат да се зареждат дори и чрез твоя телефон, което ги прави удобни за ползване и намалява риска от губене на ценни вещи. Екипът на Wrist спечели покана за фестивала The People in Beta на 30-и Август и там те ще покажат продукта си в действие.

Arthesis от своя страна спечелиха всички останали награди: 3 месеца безплатно настаняване в бетахаус, изработка на лого и безплатна лекция от Logowksi , право на менторство от страна на Салим Вирани от Leancamp, product development лекция от екипа на Obecto и 1TB пространство на платформата pCloud. Момчетата от Arthesis впечатлиха журито и публиката със своите персонализирани протези, изработени от 3D принтери. Всеки нуждаещ се може да направи дизайн по свой вкус, като приложимостта на продукта и неговия социален аспект допринесоха най-много за успеха на отбора.

Не можахме просто да оставим betapitch да завърши току-така и затова броени минути след края, беше даден старта на Silicon DrinkAbout в бета кафето. Там всички се събрахме за да споделим впечатленията си от betapitch и да се опознаем с членовете на журито. Надяваме се събитието да се е харесало на всеки един от присъствалите, а за тези, които не успяха да дойдат са канени на следващите ни събития.