betahaus sofia member
От скоро работното ни пространство се обитава от нов член. Казва се Jelle Bal. Настанил се е комфортно на едно от нашите team бюра. Завършил е образованието си в Брюксел. Започва първия си бизнес през 1999г. в областта на далекосъобщенията и логистиката. CEO и основател е на Centrea и предлагат четири различни услуги:

  • Belgian Telecom à Belgian ISP who offers triple play services (Internet/phone/Mobile) B2B and B2C.
  •  Wholesale ISP and VOIP services
  •  Voiptiger.com à Cloud telephony exchange and SIPtrunck.
  •  Call-Tiger.com à iOS and Android app to make cheaper MOBILE calls.

Компанията е със седалище в Белгия, но предимно и основно работата се извършва от Казабланка и Мароко. В София Jelle е намерил компании и фрийлансъри, които подкрепят и развиват предлаганите услуги.
Освен фокусът върху бизнеса, Jelle се отдава на страстта си към природата, туризма и спорта. Миналата година е завършил на 6-о място в най-трудното трасе по планинско колоездене. За съжаление най-вероятно няма да успее да се включи в надпреварата през 2015г., тъй като ще обърне повече внимание на работата. Други спортове, които нашият нов обитател харесва са Snow Kiting, Kitesurfing, Snowboarding. Номадтсвал е цяла година между 2010 и 2011 из Европа. Пътувал е с кемпер и е работил, използвайки 3G интернет.
Screen Shot 2015-01-06 at 11.07.12 AM
Винаги сме били на мнение, че имено betahaus е мястото, което привлича номади и хора със свободни души. Точно поради тази причина Jelle предпочита да работи тук и по-точно:
„Харесват ми атмосферата и събитията в, и около betahaus. Дават ми възможност да бъда част от цялата мрежа и лесно да се впиша в нова среда. Хората в бета общността са много интересни, имат чудесни идеи, отворен ум, амбициозни са, позитивни, приятелски настроени, готови да помогнат. В betahaus се чувствам като част от група хора със същия начин на мислене. Мисля , че е страхотно да бъда част от тази общност и това ме мотивира, а и българският ми език се подобрява.“
Едни от любимите събития на Jelle са бирените вечери в кафето, както и skill sharing. Но ако все пак реши да се включи в планинското колоездене тази година, ще се наложи да пропусне някои от нашите събития, защото ще трябва да тренира (казва със съжаление).