Често сме се питали къде е софийският betahaus в сравнение с останалите коуъркинг пространства от мрежата. Явно не сме единствените, които си задават такива въпроси, защото вече два пъти всички се събираме, за да обменим опит и впечатления от изминалата година. За разлика от март 2012 обаче този път освен да черпим know-how от другите къщи, ние също имаше с какво да допринесем на срещата.

Още снимки

В Барселона, където предстои откриването на най-новия betahaus, освен че определихме приоритетите за следващите месеци, успяхме да си направим и няколко много важни извода:

1.  Броят на коуъркинг пространствата постоянно нараства, което предполага и по-широка мрежа за сътрудничество между тях. Заедно с La Mutinerie в Париж, Cowo360 в Рим и Republikken в Копенхаген започваме сериозна работа в тази посока.

Още снимки

2.  По този начин хората, които посещават пространства за споделена работа ще имат възможност да се възползват от предимствата на коуъркинга на глобално ниво. Нещо като коуъркинг визата на betahaus, с която можеш да работиш във всяка бета, само че за много повече такива пространства. Co-pass проектът, който в момента раздвижваме, реално ще позволи и на нашите обитатели свободно да работят в поне шест европейски града още това лято.

3. Мислехме, че сме много назад с материала, но сме се заблуждавали. В някои аспекти като например сплотеност на обитателите сме доста по-напред от от другите „къщи“. Отдаваме го на online casino southfayettenursing някои културни особености , характерни за българската и неприсъщи на немската нация.

Още снимки

4. Всъщност за една година са ни се случили (или сами сме си случили) доста неща.

5. Да не сме Ви чули да се оплаквате от администрацията в България, колко била страшна, колко била неуслужлива. Отидете в Барцелона и поискайте разрешително за преустройство на сграда. Нашите хора там още го чакат. Какво остава за парти с 600 човека, което се разминава без нито един акт от полицията.
Тук можете да разгледате впечатленията ни в графичен вид.