Новата година я стартираме с голяма новина – ще има betahaus на улица Шипка 6.

След старата телефонна централа в Лозенец, coworking културата ще я пренесем и в още една емблематична сграда в центъра на София. Ще се помещаваме на третия етаж в СБХ – Съюз на Българските Художници.

Дизайнът на пространството отново е дело на студио DontDIY като разбира се ще бъде съобразен със запазване характера на оригиналния интериор и екстериор на сградата от 1972г.

Абе хубаво ще е, даже много. В съседство са знакови сгради като тази на СУ и Библиотеката, а точно срещу нас е Докторската градинка.

Хибриден коуъркинг

Betahaus 2.0, както наричаме тази локация ще бъде подобрената ни версия. С много повече места за разговори, висок клас конферентни зали, по-добро осветление, ново поколение система за сигурност и достъп, както и бекъп за ток и интернет (отново ще бъде осигурен от нашите партньори NET 1). Всички тези подобрения са вследствие обратната връзка на нашите обитатели и натрупания опит, който вече имаме, оперирайки първия коуъркинг у нас седма година.

Разбира се технологичната част далеч не е основен фокус на пространството. Оставаме си неформално и отворено място, чиято цел е да развива и подкрепя общността от хора, които избират споделения начин на работа.

За да се случва това още по-ефективно ще въведем и подобрена “digital community management” система, разработена от екипа на глобалната платформа за управление на коуъркинг пространства Office RnD.

Съвсем скоро пространството ще бъде завършено и ще приеме първите си обитатели. Междувременно, работим активно върху цялостното запълване на новата локация и изграждането на партньорства в района, в посока организиране на събития и създаване на качествено съдържание за общността си.

Още детайли по локацията ще ви разкажем много скоро!