[:bg]Betahaus e дом и на стартиращи компании.
Прочети повече за две от тях, които развиват дейността си от създаването си до днес под покрива ни  – Perpetto и farmhopping. Кои са те, как протича денят им тук, как им се отразява работата в коуъркинг стил и ощe.
А ако се чудиш дали коуъркингът е подходяща опция за твоя екип – не е нужно. Независимо дали сте в търсене на място от където да работите или сте наели вече офис – заповядайте заедно тук, за да тествате как ще ви се отрази.

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

Perpetto, eCommerce Personalization

Perpetto e стартираща компания с фокус на софтуер алгоритми за автоматизация в онлайн търговията.
Oснована e от Алекасандър Kитов, Явор Стойчев и Влади Алексиев (на снимката, от дясно наляво) и има за визия да осигури точните инструменти, нужни на всеки онлайн търговец на дребно да реализира гладки стъпки по пазаруване, приспособени към всеки потребител индивидуално. Изходна точка са нуждите и очакванията на потребителя и оттам – прилагането на ефикасен автоматизиран софтуер, разработен във впечатляващ детайл и фокус.
Работят в екип от 5-ма от полуоткрит офис на третия ни етаж. Казват, че гледат aтмосферата помежду им да е главно спокoйна и концентрирана, като разнообразяват с дискусии, смешки в Slack канала, следобедна бира, леги шегички. Често презареждат с бързи почивки за игра на джага в betacafé-то. „Идваме към 10, по-възрастните по-рано, че не ги хваща сън, правим си кратък ъпдейт на живо или в Slack каналa, ако някой работи от другаде. Обядваме към 1, малко джага за слягане на храната, взимаме си по едно фрапе и продължаваме до към 7. Повечето от нас спортуват, така че отделяме време и за това.”, казва Сашо.
А за работа в coworking стил: „Доста е приятно, защото е забавно да си общуваш с останалите хора в betahaus. Има всякакви таланти, всякакви личности, интересни събития на теми като Blockchain, Product Management, Сладолед и др. Като цяло е свежа атмосфера за работа, не бих си я представил в друга среда“.

Работят в стабилен екип, но казват че винаги се оглеждат за талантливи и мотивирани хора. Т.е. ако ти пък се оглеждаш за интересни backend (Scala & Ruby/Ruby on Rails) или frontend (AngularJS, Vanilla Javascript) предизвикателства – уверяват, че ги имат във всякакви разновидности – поразгледай на сайта им и се свържи.

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

Farmhopping, Online farmers’ market

Farmhopping е онлайн фермерски пазар, който улеснява поръчването на качествена храна директно от семейни производители. Платформата предлага стока от над 100 ферми на клик растояние.
Организацията има любопитна история – идеята се заражда покрай желанието на един от основателите й да подпомогне оцеляването на една пиринска ферма, на която се натъква в планината. Намира временно решение, но не след дълго обединява сили и идеи с единомислещи в търсене на по-дългосточно и устойчиво решение, което да включи още малки ферми, изправени пред подобни предизвикателсва. Паралелно идентифицират нужда у градския потребител за лесен достъп до свежа и чиста храна и тяхната възможност да са медиатор помежду. Така се заражда бизнес моделът; Росица Митова, Михаил Станчев, Руслан Вакрилов, Александър Алексиев и Орлин Радев полагат основите на Farmhopping и вече четири години и половина го разрастват успешно и динамично с екипа си.
Farmhopping се помещава в betahaus от основаването си 2012-та, а към днешен ден са в екип от 15. „Екипът ни се е подвизавал на всички етажи и във всички кътчета из пространството на betahaus – срещи сме си правили дори в кухнята. Все пак храната е това, което ни вдъхновява. Работата в коуъркинг ни се отразява супер. Работният ни ден започва около 10ч. с чаша горещо кафе (всички сме фенове), обяд на някое от многото приятните местенца наоколо и завършва около 19ч, често с чаша вино в ръка. Понякога разнообразяваме работното място с удобните кресла или дивана в коридора на втория етаж. Който ни е виждал там, със сигурност ще се убеди, че се чувстваме като вкъщи по странните пози, които понякога заемаме, нещо като лаптоп йога си правим“, казва Неви от екипа.
Иначе една от новостите е около тях е и отварянето на физически магазин на бул. Витоша близо до Южния парк, който определено си струва да се посети. Също от известно време, освен в София, доставят и в Пловдив.

Физически магазин на Farmhopping на бул.Витоша 137

 
Подробна и подредена информация за онлайн и физическия магазин можеш да намериш на сайта им. Интересно да се отбележи за farmhopping е, че правят добро впечатление с напредничави за българския пазар елегантни решения по пакетиране и доставка, които са едновременно в посока улеснение за клинента и в посока намаляне вредното влияние върху природата. Пример за това е възможността за доставка до т.нар. кооператив. Те създават такива около определни места из града, където можеш да вземеш своята farmhopping поръчка. Такава роля играе и betahaus изсред списък от локации из града, където може да се правят групови поръчки и доставки. Те са особено удобни, ако работиш или живееш наблизо. А ако организираш приятели/колеги/съседи, и ти можеш да създадеш лесно кооператив към farmhopping на място по твой избор.

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

[:]