[:bg]Betahaus e дом и за агенции и студиa.
Запознай се по-отблизо с някои от тях под покрива ни, какво ги привлича да изберат коуъркинг и как им се отразява…
А ако се чудиш дали коуъркингът е подходяща опция за твоя екип – не е нужно. Независимо дали сте в търсене на място от където да работите или сте наели вече офис – заповядайте заедно тук, за да тествате безплатно.

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

А ето и малко повече за някои от обитателите ни:

TriplePro, Content marketing agency


TriplePro се занимават със създаване на оригинално и ангажиращо съдържание за брандове главно в дигиталното пространство. Често се описват като разказвачи на истории като най-силното им оръжие са социалните медии и визуалното съдържание. Особено са привързани към снимането на видеа и снимки за Instagram.
Описват екипа си като „млад, щур, креативен, пълен с различни хора и интереси, които някак си работят в перфектна симбиоза. Никога не се вземаме твърде насериозно. Обичаме да се предизвикваме и да откриваме нови и оригинални начини да поднесем едно бранд съдържание. Смеем се, пием заедно и създаваме заедно – точно като едно малко семейство.“
А относно коуъркинг и как се чувстват в betahaus: „Oпределено се чувстваме като част от по-голямо семейство. Някои от клиентите ни също са част от betahaus, което прави процеса на работа още по-лесен и приятен. Коуъркинг пространството може да даде много на една компания – контакти, нови приятели, усещане за сплoтеност и взаимопомощ.“
Тук те работят от пространството на трети етаж, отвъд стъклените врати на два обособени офиса. Често между креативни сесии се отбиват в кафенето или двора за капучино. А съвсем скоро, във взаимен проект с нас, ще отворят и студио на същия етаж, където фрилансъри и компании ще могат да снимат редица видове съдържание за собствените си нужди – от продуктови снимки за онлайн магазини, до снимки и кратки видеа на екипи и услуги.
„Щастливи сме, че имаме възможност да продължаваме да се развиваме тук, заедно!“, казва Теди, която ръководи екипа.

Vox Teneo, Software development agency


Vox Teneo e международна компания за разработка на софтуери. За сега в софийския офис са само двама – Светлин и Георги, които започнаха съвсем наскоро тази пролет. Vox Teneo е мрежа от малки компании, които работят заедно, като фирмата „майка“ е в Белгия и повечето им клиенти за сега са белгийски компании и институции.
Отварянето на офис в София е естествена стъпка в бързото разрастване на компанията, като планират разрастване на екипа до 40 човека. Активно търсят хора, но не бързат да запълнят бройка, а по-скоро постепенно да попълнят екипа само с точните хора. Ако си програмист, можеш да се пробваш и ти като се свържеш с тях за потенциални възможности на inform@voxteneo.com.
Работата в екипа им протича спокойно. Типично започват деня с кафе, а на тръгване се случва да останат на по бира с някой познат. За работата в коуъркинг Георги казва: “От това, което съм чувал, повечето хора, които работят в собствен офис, си представят, че в коуъркинг пространствата ще се разсейват и ще има хора които ще им досаждат. Ние със Светлин имаме понякога задачи, които изискват да се съсредоточиш за часове и мога да кажа, че се чувствам съвсем удобно тук. Когато искам – имам с кой да си разменя две приказки; когато не искам – никой не ме закача и всъшност се работи доста приятно.”

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

IT PROvocator, IT recruitment агенция

IT PROvocator e агенция, фокусирана изцяло в IT recruitment сферата. Занимават се с много разнообразни проекти. ‘Всичко, което включва development и IT, е интересно за нас’, казват момичетата. В betahaus са в екип от 3 – Зори, Михаела и Вера (на снимката), като към тях работят и 2-ма фриленсъри. От февруари са под покрива и обикновено можеш да ги намериш от рано сутрин в пространството на трети етаж, устремени и фокусирани (поне докато не пуснат някоя шега) или на двора за кафе, цигара и малко почивка сред други мембъри. Разказват, че денят им протича в срещи с IT специалисти, нови контакти, кафенца и много смях, а атмосферата в екипа е приятелска и отворена.
Преди да стартират собствен бизнес, повече от 5 години трупат разнообразен и полезен опит, тясно насочен в сферата и тънкостите на пазара, на който оперира. Трупат и наблюдения и идеи. И идва момент да обединят сили, визия в създаването на своя агенция, която да предлага услуги и консултиране, изпипано по техен вкус, компетенция и стандарти, в максимална полза както на бизнесите, така и на специалистите.
В грижа за клиентите си и качеството на услугата си се стремят от една страна да свързват компании с точните и отдадени специалисти, от друга страна да осигурят за вторите подходяща и мотивираща среда и усещането че са “на правилното място в правилното време”. Какъв по-добър показател от това да се погрижат първо за своята среда тук и сега.
Относно работата в коуъркинг казват: ‘Зарежда ни повече, отколкото сме очаквали. Убедихме се, че „офис“ не е еквивалент на „работа“. Тук сме много по-ползотворни и целенасочени, а и постоянно засичаме познати и създаваме нови в бета. Betahaus асоциираме не само с “coworking”, но и с нашето начало като компания. Изборът ни беше напълно целенасочен, когато обмисляхме какъв ще бъде нашият „офис“. Тук намерихме match на ценностите, които имаме като компания и атмосферата, която ни дава betahaus.’
Big Loop Studios, Mobile game development studio

Big Loop Studios са създадени от 2013-та и са в нашето пространство вече повече от 4 години. В момента Бойко Спасов и Стефан Делибеев са главните заподозряни в екипа, но работият и с още 3-4-ма фриленсъри. Kазват, че атмосферата в екипа е ‘чудна, разбираме се без думи’. Ще ги намериш да работят от пространството на втори етаж, често с куче под бюрото.
За коуъркинг в betahaus Бойко казва: ‘(…)По-продуктивна е средата. Преди това бачках от нас, но се разсейвах много. Тук сме си намирали инвеститори. Човек от съседното бюро се е включвал в екипа ни. Максимално полезен ни е коуъркингът’.
Често работият от 9 сутринта до 9 вечерта и нищо чудно, че средно 4 кафета и по бира им отиват на ден; винаги има с кой да се поразсееш в кафето или двора (‘Лаладжийствам си с разни хора тук’ – Бойко) и после пак по задачи.
А неотдавна разработват и собствена игра – Dreamcage~Еscape – посети я на сайта им: http://www.dreamcage-escape.com.
Xendex, Game developing, publishing and distribution studio

Xendex e австрийска компания за разработване, публикуване и разпространяване на мобилни игри от 2001 насам. Работят в екип от 4-ма – 2-ма от Австрия и 2-ма от София.
Типичният работен ден за тях обичайно започва в обсъждане с колегите на последни новини и как те влияят на дейността на компанията, какви стъпки да предприемат; изясняване на кой, как, кога и пр. “Това е толкова динамична и бързо трансформираща се индустрия, в действителност никога не знаеш точно какво следва да се случи. Учим нови неща всеки ден относно развитията и от двете страни – света на разработване на игри, но също така и за глобалния пазар.“
Средата на деня им преминава значително в е-майл комуникация с програмисти и клиенти, в управление на всички канали, в доста правни, финансови и въобще административни задачи. Любопитно признават, че работата им далеч не е както може би мнозина си я представят. Частта от деня, която прекарват в ‘работа’ директно с игрите, в тяхното тестването и чисто в игра е най-кратка. ‘Човек би си рекъл, че се забавляваме по цял ден, докато всъщност в голяма степен са дейности по ‘скучновати’ и административни неща.’
Работата в коуъркинг доста им допада. Казват как, въпреки че през повечето време са заети и не остава толкова време, колкото би им се искало за това, винаги е хубаво да разполагаш с възможността и удобството да се срещаш с разнообразни хора като тук. Избират betahaus главно поради 4 причини: добра локация, приятни хора наоколо, по препоръка от приятел, който работи от тук преди тях (Йеле Бал, Белгия), и ненапоследно, защото betahaus (освен водещото) е и офис услуга, т.е. така не им се налага да се нагърбват с още куп административни грижи отгоре на вече многото такива по конкретната им дейност.

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

[:]