[:bg]

– Charles, what’s that noise outside I’m hearing?

– That would be the traffic, sir.

– No, Charles. Cars don’t have human voices.

– That would be people having breakfast, sir.

– So early in the morning, Charles? And outside?

– I hear they call it a co-working breakfast, sir.

И то каква закуска. Първата coworking закуска на открито, която организираме!
Последен ден от Absolut Creative Space фестивала е, прогнозата за времето я дават лятна, а как го усетихме реално в никой метеорологичен сайт не могат да опишат. Blue Birds се погрижиха за шедьовъра, който се случи на масата. Мисля, че това са най-сниманите наредени една върху друга палети.
open air breakfast.jpg
Днес цял ден празнуваме коуъркинга изобщо и как през него едни хора постигат малки и големи неща. Общо мнение е, че са все полезни. Празнуваме също и четирите години betahaus Sofiа – мястото, което постави началото на идеята за споделени пространства за работа в България. Любимият ни ротвайлер Лайла пък стана на 10. Тя си го правеше готино с футболна топка и гумен кокал.
Темата “Technological Breakthrough” наум да звучи с британско произношение, ако успеете и на глас да го докарате, знайте, че дори и зле, сте се справили по-добре от модератора на закуската – Валентайнс. Винаги си е представял тоя концентрат с друго име, нещо креативното го е боцвало. А сега и кои се събрахме (след всяко име да се чува викане и пляскане) – SOHO, Cosmos, ImpactHub, Малките 5, CowOrKing by Puzl, Artground Centre! Останалите знаем, че искаха да дойдат и ги чувствахме като присъстващи, ама на една по-голяма площ, която ще наречем споделената София.
А коуъркингът пръска – локално, регионално, а глобално няма и да споменавам. Breakthrough за хората на тая маса имаше различни измерения – от самото място, на което хапнахме, през всички tech джаджи и онзи порив за свобода и откриване на нови неща, които споделянето и съработенето “отглеждат”; 400 лайка на пост на майката на Михо за рождения му ден (да, всички я заобичахме още малко повече, а пък за собствените си майки тихичко казахме едно “meh” – мили мами, все още сте най-готините), чак до самия космос, който Ангел си прави с Бог и може би още двама, трима. Обобщено за коуъркинг мембърите – превземат държавата и света през културата, сближават различни светове и знаят, че всичко, което правят онлайн, го правят още малко по-добре и офлайн. Или поне към това се стремят.
С обща снимка завършихме едновременно най-якото представяне на хора и обсъждане по темата, което се е случвало в историята на betabreakfast, защото все пак хората се връщат да работят.
А сега само open air оставям, довечера пък елате да запълним пространството и да викаме beta, beta, beta, beta.
 
Е, така. Видяхме се, запознахме се и се понаучихме. Елате следващата седмица, когато ще си поговорим с екипа на RooBar и техните планове за завладяването на света.
Ела на тест ден в пространството ни или направо си заяви бюро.
* Реших, че закуската става гранде част от Кралското общество от XIXв. и именувам нов химичен елемент в блога – този на впечатленията.
 
 [:]