[:bg]Два вентилатора бучат, а масата е пълна с вкусотии. Едно добре познато куче спи под нея и от време на време се опитва да види каква е тази торта, която всички нагъваме. Биби прави чудеса и искаме повече. Всеки път.
На масата виждам познати хора, освен един. Той е крадец, така ми казаха. Той не знае, че вече е попаднал в капана, съгласил се е да седне на масата в betahaus, а това означава разпит, от който не може да се измъкне. За да не става прекалено подозрителен, хората преминаха към кратко представяне, от което най-общо стана ясно, че повечето обичат бордови игри, някои даже си имат готини колекции, а другите просто обичат да закусват. Камен – един от първите обитатели на пространството – му се иска да е от 6 години в него. Модераторът на хапванията или по-скоро на темите по време на хапвания си има специфично обяснение за тоя феномен – сгъване на време. Или бетаекипът не си брои правилно рождените дни? Всеки сподели по-малко и за домашните си любимци. Или прекалено много – в този момент правим известни следните котки – Баронеса Бриджит Sugar Baby, Грозалия и котешкото (и добре че не и политическо) дуо – Жельо и Тошко. Открихме, че има професия кучешки психолог и че на някои мъже им е омръзнало да се занимават с кучки.
Крадецът се представи лаконично – Петър Гущера му викат. Казва, че коментира мачове и е един от Трите Трола – били трима и доста досадни. Мисля, че това е място, на което се събират да играят нечестно и да обмислят следващите схеми за грабеж. На този етап преместих торбата с монетите зад себе си и мисля, че той забеляза, но не даде ясен знак. Започна да ни говори за игри и да ни убеждава, че всички можем да бъдем крадци, ако поискаме. Започнали да развиват идеята преди една година, а картите, които ни показа са дело на три мацки – три женски трола? Възможно е, чувала съм, че рисуват добре. Тествали са играта над 400 пъти, а механиката си е лично тяхна. Вмомента, освен с редовни кражби от нищоподозиращи жертви, се опитват да наберат достатъчно пари през онлайн кампания, за да пуснат картите в печатница, а след това и цялата игра в продажба. В България тя ще може да бъде закупена за 35лв. Отнема между 20 и 40 минути, играят минимум трима, максимум шест човека, всички са крадци със собствени и общи пари, като можете да се прецаквате доволно. Оказва се, че американец пуска игра с подобно име, но подкрепя българските крадци, а пък скоро и той започва своята кикстарт кампания. Има възможност Загорка да се окажат съмишленици в тайните дела на крадците, но за това ще почакаме.
За в бъдеще крадецът сподели за още 3 идеи, но разбира се, не каза нещо по-конкретно. Очакваме скоро да започнат да рацъкват в някоя готина печатница, че да можем и ние да научим занаята. Следете за крадеца, а когато чуете някой да вика “Дръжте крадеца!” – усмихнете се и отидете да помогнете на беглеца. There is honor among thieves.
 
Е, така. Видяхме се, запознахме се и се понаучихме. Елате следващата седмица да видите Minoar и да разберете защо са толкова добри.
Ела на тест ден в пространството ни или направо си заяви бюро.
* Реших, че закуската става гранде част от Кралското общество от XIXв. и именувам нов химичен елемент в блога – този на впечатленията.[:]