[:bg]Традиционно за четвъртък се събрахме сплотено около масата с една малка разлика – този път големият ни ротвайлер беше вързан за облегалката на стола. Една мистерия беше разкрита, всъщност две. Къде отиваше всеки път кучето, като избяга, и как въпреки стриктната диета качваше по два килограма на ден. Аз съм се предавала пред тия манджи, а кучето няма как да се сдържи. Ориз и мусака му е майката.
Щрак. Тостер. И леко почернели филийки.
Иначе освен собственици на временно позакръглени кучета намерихме и такива на деца, котката Жельо, счупени телефони и бавни латопи (да, същият, от който се пише в момента). Петър – собственик и изобретател на Уебинария БГ, по призвание и образование музикант, се оказа, че е в IT сферата вече от 9 години. Придружаваше го представител на логопедската общност в България – ниша, чието съществуване платформата преоткрива. Около 1000 човека, които са се затворили в кабинети, кой с огледало, кой не, изведнъж започват да участват в маркетингови проучвания с нарастващ брой клиенти.
Уебинария БГ е платформа, която дава възможност за виртуално “подреждане” на стая във вид, в който ще е най-удобен за един семинар, уъркшоп, обучение, маркетингово проучване или good old реклама. В нея се общува многостранно, засега е само на български език и регистрацията е безплатна. За да направиш успешен уебинар обаче, трябва да предвидиш около три месеца предварителна кампания и проучване на публиките, за да стигнеш до крайно събитие, на което хората реално да дадат пари за продукта ти. Най-добро време за провеждане на уебинар генерално без подготовка са дните вторник, сряда и четвъртък между 14:00 и 16:00ч. Засега платформата е събрала около 40 организатори, а следващата година се виждат вече с поне 300. Важна цел е развиване на платформата до такава степен, че да изисква минимум качество на интернет връзка, за да могат спокойно да се включват хора от по-труднодостъпни райони.
Филийки не останаха. Кучо се размина с нови два килограма, а пък кафето си е вкусно по всяко време.
 
Е, така. Видяхме се, запознахме се и се понаучихме. Елате следващата седмица, когато ще си поговорим за проекта Student Startup Labs.
Ела на тест ден в пространството ни или направо си заяви бюро.
* Реших, че закуската става гранде част от Кралското общество от XIXв. и именувам нов химичен елемент в блога – този на впечатленията.[:]