[:bg]Темата на закуската ни събра, за да успеем всички да си кажем всъщност колко много обичаме храната и да си признаем накрая, че често ни се случва да я забравяме или да злоупотребяваме с нея. На наша земя само за един ден, Екатерина беше развълнувана, че отново сяда да хапне с нас в Betahaus – вече с готов продукт, резултат от лична борба с анорексията и екипни усилия – а именно Jоurvie – online хранителен дневник, който се бори с хранителни разстройства.
Екатерина и Jourvie събраха много бележници и наплюнчени моливи, на масата седнаха най-различни личности, сред които представители на Forbes и Grazia. Преди официално да започнем да се храним, тя сподели, че баба й е споделила 3 пъти закуската във facebook (ентусиазъм и гордост, а?). Майка й също беше тук, защото не й остава време да я види.
Jourvie засега се развива главно в Германия, като Екатерина сподели за нарастващ интерес от швейцарски клиники, които искат да ползват апликацията. България пази място в бъдещите й планове, както и закуските ни, на които тя обеща да продължава да присъства.
Разказа ни за вдъхновението и за трудностите, с които се сблъсква в развитието на апликацията. Неоткликващи терапевти, бавна работа с немската здравна каса и индивидуални психоаналитични подходи – Екатерина ги приема като стъпките, които трябва да премине едно начинание, за да стигне до набелязаната цел. Чухме малко негативи, а дори и те бяха отметнати в по-светлата част на ентусиазма на създателката. Оказа се, че Екатерина от малка започнала да схваща отговорността, която поема всеки предприемач и колко много време трябва да се отделя постоянно, за да върви проекта качествено и да не се отдалечава от първоначалната си идея. Образец за такъв човек е майка й, която пък въпреки огромната благодарност, прояви значително по-голям интерес при въпроса “Има ли си Екатерина приятел?”.
Закуска в София
Цялата закуска беше изслушана търпеливо от Майкъл – англоговoрящ японец, който е започнал да учи бъргарски език миналата седмица. С голяма усмивка и около 10 познати български думи, той пък ни научи, че по интонацията на хората може да се разбере много.


Е, така. Видяхме се, запознахме се и се понаучихме. Елате следващата седмица, когато ще си поговорим със създателката на Beti Hand Mades.
Ела на тест ден в пространството ни или направо си заяви бюро.
* Реших, че закуската става гранде част от Кралското общество от XIXв. и именувам нов химичен елемент в блога – този на впечатленията.[:]