На 18-ти  и 19-ти април имахме удоволствието да сме част от първия Balkan Venture Forum, който се проведе в Скопие. След като се завърнахме на родна земя се радваме да споделим с вас нашите впечатления от това първо по рода си събитие в нашия регион.

Основната цел на този форум е да събере инвеститори и предприемачи на едно място и да даде възможност на двете страни да добият по-ясна представа за ситуацията в региона. Нашето впечатление е, че домакините се баха справили отлично с организацята, имайки предвид, че е за първи път, но се бяха  концентрирали върху инвеститорите и усещането беше, че те са едва ли не повече от предприемачите. Независимо от това, не можем да пренебрегнем факта, че участието от българска страна беше доста ограничено. В рамките на форума 31 компании имаха възможност да представят идеите си пред отбрано жури, ментори и потенциални инвеститори и нямаше нито една българска сред тях. Това вероятно се дължи на оскъдната инфорация за това събитие в България. Все пак ние  и  останалата част от родната ни група се постарахме да не останем незабелязани. Щандът на Betahaus успя да привлече всички погледи и така ни даде шанс да разкажем на всички за хубавите неща случващи се у нас като например появата на двата фонда по европейската програма JEREMIE (LAUNCHub и eleven), чиято цел е да налеят 20 милиона евро в иновативни идеи и стартъпи през следващите 4 години.

Като цяло можем да кажем, че първият Balkan Venture Forum, даде много добри заявки за продължаване на тази инициатива. Надяваме се следващия път да сме много по-многобройни и да имаме удоволствието да аплодираме българските презентации на голямата сцена на Balkan Venture Forum Sofia!