Представяме ви нашата обитателка Емануела Маркова. Тя предлага услугата Eye Tracking и откакто е при нас, разбрахме, че трябва да внимаваме в картинката. Защо, ще разберете в това петъчно интервю, придружено с гореща мини фотосесия:

 

1. Кажи ни какво е eye tracking?
Eye Tracking за запис на движението на погледа. Към момента в България ние използваме технологията в маркетинга и невромаркетинга. Eye Tracking ни показва къде гледат хората, какво виждат, какво от видяното запомнят и какви емоции предизвиква в тях това, което наблюдават. Eye Tracking може да бъде използван за контрол на компютри само чрез фокусиране на погледа. Намира приложение в медицината за диагностика на психични заболявания като дислексия, аутизъм, множествена склероза, болестта на Алцхаймер..
2. А това означава ли, че ако технологията се доразвие, вече със сигурност приятелките ни ще разбират, когато не сме ги гледали в очите или когато изобщо не сме гледали тях?
Хаха, твърдо не. Технологията изисква предварителна подготовка и калибриране на очите на всеки един човек, който пожелае доброволно да се подложи на eye tracking тест. Тоест, ако приятелката ти ти подаде технологично изглеждащи очила и те помоли да следиш с поглед движеща се геометрична фигура във всички точки на визуалното ти поле, то тогава знай, гледай я право в очите и не се заглеждай…“в страни“!
3. Как те възприемат съседите по бюро с тази “шпионска” услуга която предлагаш, притесняват ли се?
Колегите се надпреварват да застанат зад тракера с различни свежи идеи като например да видим кой какво вижда от профили и снимки във фейсбук или някое видео с еротично съдържание. Мисля, че им е интересно, забавно и по-скоро го приемат като възможност, отколкото като нещо, от което да се притеснят.
4. Добре, а като цяло как ти се отразява коуъркингът и betahaus?
Чувствам се като в шоколадова бонбониера. Бонбончетата са кой от кой по-сладък и с различен пълнеж. Изключително ми е приятно да работя с толкова много индивидуалисти. Много е полезно това, че тези индивидуалисти са специалисти в различни сфери и продължават трескаво да се развиват в различни насоки. Аз черпя опит от тях, моля за съвети, които с доверие приемам и следвам, получавам помощ за всевъзможни неща.
Всеки един бонбон от  бонбониерата на бетахаус притежава вяра в собствените си способности, решителност, креативност, иновативност и позитивност.
betahaus inspires me.
Благодаря Ви !
5. Ние също ти благодарим и решихме да не ти задаваме пети въпрос.