организирането на събития в coworking е един от най-важните елементи за създаването и поддържането на една сплотена общност. Обитателите ни идват поради най-различни причини – липса на офис, омръзнало им е да работят от вкъщи или от кафенета, искат да редуцират разходите си, искат да работят от неконвенционално пространство или имат нужда от социална среда. Но каквито и да са причините им, накрая всички остават заради общността, която създаваме заедно.

През последните 11 години betahaus пространствата бяха свидетели на куп събития, но има едни класически или да ги наречем, успешни, които повтаряме през годините и все не ни омръзват. 

betabreakfast или закуските

закуската, най-хубавата част от деня. повечето хора си лягат и се събуждат с мисълта за нея или поне с мисълта за кафето. Най-добрите закуски обаче не са свързани с храна, а с преживяване. В betahaus организираме betabreakfast съвсем от самото начало, през 2012 година.

Нашата идея за закуска винаги е била свързана с това да се представят интересни каузи, стартиращи бизнеси и начинания, и да получат адекватна обратна връзка от гостите на масата.

събития,коуоркинг,свободни професии,betahaus,бетахаус,споделен офис,коуъркинг,коуъркинг софия

betabreakfast на Шипка 6

betabreakfast започва с кратко представяне на всеки един човек, който е седнал на масата. след това гостът разказва с какво се е захванал, през какъв път преминава и какво иска да постигне. Получава се готина, неформална дискусия, докато пием кафе и хапваме. Темите, които са “сядали на масата” през годините са били с най-различен, като фестивали, НПО-та и бизнеси, които вече са големи и успешни. И така вече повече от десет години с добър разговор и лека закуска се свързват различни хора и се раждат още идеи.

барбекю

ако излизаш с момиче и не помни какво е betahaus лозенец – малка е за теб или е била там и наистина не помни. Още в лозенец сме правили барбекюта в двора, неофициално.

събития,коуоркинг,свободни професии,betahaus,бетахаус,споделен офис,коуъркинг,коуъркинг софия

bbq по случай 1я рожден ден на betahaus в лозенец

Иначе официалното барбекю започна, когато преди 2 години един наш обитател и приятел Христо ни подари барбекюто, намиращо се на терасата на Славейков. Гери го сглоби, сега друг Христо (от betateam) го пали, когато е топло, за да стане горещо. Можем да твърдим, че това е едно от най-успешните ни събития, като всеки път идват все повече хора. Обикновено освен храна има и алкохол. Последно нашите приятели от Kazan Artizan се погрижиха никой да не остане жаден, както и Лазар от Catch a Fire record store донесе около 100 плочи, от които всеки можеше да си избере и да прибере у тях. 

събития,коуоркинг,свободни професии,betahaus,бетахаус,споделен офис,коуъркинг,коуъркинг софия

официално bbq | славейков

grande family dinner

или тайната вечеря, или поне така изглежда като се съберем всички около масата. Случвала се е около 3 пъти, но понеже е гранде, че и тайна, не може да се случва толкова често. Съставките на тайната вечеря са: голяма маса, столове около голямата маса, хора, които са сготвили храна и щипка по-мързеливи хора, които са я купили, вода, която се превръща в ракия, настроение и възкръснали хора от смях. 

събития,коуоркинг,свободни професии,betahaus,бетахаус,споделен офис,коуъркинг,коуъркинг софия

grande family dinner | betahaus shipka

кино вечери

или кино на шипка 6, представете си следното: събрали са се хора, пуснали са 50 Shades of Gray и същите тези хора пият шот на всяка с_кс сцена. Пък друг път са се събрали други хора с тези хора от петдесетте нюанса, пуснали са „ергенът“ и пият шот всеки път, когато той казва “много мило”. А сега си представете същите тези хора, събрали са се с други хора на 1ви юни и са пуснали „красавицата и звярът“ и плачат! Мисля, че добре описах какво се случва на кино вечерите в betahaus. 

събития,коуоркинг,свободни професии,betahaus,бетахаус,споделен офис,коуъркинг,коуъркинг софия

betacamp 

градът е супер, но не ти ли се е случило някоя лятна сутрин да си помислиш, колко би било яко, ако в момента си на плажа… на някой бар, хамак или coworking space, ама на морето? На нас ни се е случвало, именно поради тази причина сме организирали вече четири летни betacamp-a . Кемпът е за betahaus обитатели, приятели и нас, екипа. Някои от по-малките компании направо си организират нещо като тийм билдинг.

Какво правим, докато къмпингуваме ли? – Работим, ама малко, ходим на плаж, спортуваме, ядем, пием, танцуваме и се смеем. Тази година кемпът беше епичен. Събрахме се около 30 човека и за 4 дни успяхме да се опознаем и сближим. Никой не се скара с никого, даже напротив, през цялото време смехът беше водещата сила + малко сутрешно главоболие от забавления и пакости. Но нека да не влизаме в детайли, защото каквото става на betacamp, остава на betacamp.