Работилниците ни за 3D принтиране се радват на все по-голям интерес и затова продължаваме с организирането им през ноември.

3D принтирането е технология, позната на света от над 30 години. Първоначално тя е прилагана за индустриални цели, след което постепенно бива комерсиализирана, и в момента се говори дори за бум на триизмерното принтиране в ежедневието.

3D принтирането има безброй приложения – от създаване на медицински протези до проектиране на предмети за бита, и по всичко личи, че тепърва трайно ще навлиза в живота ни.

Затова нашите бетаобитатели Георги Чипов, Демир Тончев и Тихомир Недев решиха да ни покажат как максимално да се възползваме от тази иновация, създавайки работилниците по 3D принтиране съвместно с betahaus | sofia. Момчетата са съоснователи на Print3D.bg – компания за изработка на триизмерни модели, и пионери на технологията у нас.

Работилницата включва демонстрация на работата на принтера и запознаване на участниците с цялостния процес по превръщане на идеята в материя. Освен това гостите на обучението преминават курс по работа с една от най-разпространените програми за моделиране – 123D Design.

В рамките на 3 часа „татковците на 3D принтера“ помагат на всички да проектират идеите си триизмерно, след което моделите биват принтирани и предоставени на създателите им.

За да бъде обстановката още по-приятна, всички уморени от дългия работен ден ще могат да се освежат с любимата енергийна напитка на betahaus Club-Mate.

Ако и вие сте от хората, за които двуизмерното пространство е отживелица, заповядайте на следващата ни работилница на 14.11 (четвъртък) в 19:00 часа в betahaus | sofia. Местата са ограничени, така че побързайте да купите своя билет и да хванете намаленията за early birds.

Sell Tickets through Eventbrite

Брой места в работилницата: 15

Ръководители на работилницата:

Демир Тончев, съосновател на Print3D.bg

Георги Чипов, съосновател на Print3D.bg и създател на проекта SmartHand

Тихомир Недев, 3D професионалист

Необходими материали:

  • Лаптоп (инсталирайте предварително 123D Design)
  • Мишка (препоръчително е)