Това е краткосрочната цел на задълбочените курсове по 3D принтиране, които предвиждаме за декември – участниците сами да измислят и произведат подаръците за Коледа.

Поредицата работилници за 3D принтиране запали интереса на мнозина по тази технология и позволи на екипа на Print3D.bg да усъвършенства методологията си на преподаване.

Тъй като възможностите на 3D принтера са много, а 3 часа не са достатъчно време човек да „разцъка” всичко, учителите Георги, Демир и Тихомир подготвиха систематизиран едномесечен курс по триизмерно принтиране.

Курсът е насочен към начинаещи в тази област и се фокусира върху теоретичната и практическата част на двете основни стъпки за превръщане на байтовете в атоми – дизайн и техническа изработка. С други думи ще ви върнем пак в училище, а бетапространството ще се превърне класна стая по трудово обучение за големи.

Занятията ще бъдат общо 4 (по две на седмица), като през първите две учениците ще наблегнат на теоретичната основа, за да са подготвени за практическите упражнения през втората половина на курса. За по-доброто усвояване на материала курсистите ще получават домашни, които  ще могат да изпълняват на някой от десковете в betahaus на една ръка разстояние от екипа на Print3D.bg.

В учебната програма са залегнали различни техники за принтиране, моделиране, както и боравене със самия принтер и материалите, които използва. Първоначално курсистите ще работят с готови дизайни за упражнение, а към края на курса, когато вече са истински про-та, ще трябва сами да създадат нещо красиво и интересно, което да принтират и да вземат със себе си за спомен.

Занятията ще се провеждат делничните дни от 19:00 до 22:00 часа, а отсъствия ще се приемат само с извинителна бележка. Цената на курса е 200лв, като това включва обучението, всички материали и правото на ползване на базата на betahaus за писане на домашни. Освен това участниците ще получат отстъпка за ползване на услугите на Print3D.bg.

Ако и вие сте от хората, които вярват, че триде е по-добре, можете да си вземете билет от тук и да се включите в курса по 3D принтиране.

Sell Tickets through Eventbrite