често задавани въпроси

често задавани въпроси

Какво е betahaus?

betahaus е работно пространство за споделено ползване (coworking space), в което ако си работещ на свободна практика, стартираща или пораснала  компания, можеш да наемеш работно място за ден, седмица, месец или за колкото време ти е необходимо.

Освен това betahaus е мястото, под чийто покрив са събрани хора с различни таланти и това е нещото с което се гордеем най-много. Да успяваш да събереш толкова хора на едно място и да успяваш да им дадеш това от което имат нужда – това е betahaus.

Какво е коуъркинг?

Wikipedia предлага следната дефиниция: Coworking е все по-популярен нов тип работна среда. От тази различна работна обстановка се възползват обикновено хората със свободни професии и често пътуващите в различни точки на света. Споделената работна среда се характеризира със събиране на група от хора, които, макар и да работят независимо един от друг, споделят еднакви ценности и са заинтересовани от потенциалната синергия, която може да възникне между различните субекти, трудещи се в едно и също пространство.

Това все пак е само едно определение, но ние вярваме, че ако искате да го видите на практика, тук е мястото за тази цел. Запознанство с различни интересни хора при игри на джага, тенис маса или на по бира; различни събития, които има за цел да ви обогатят знанията в сферата от която се интересувате най-много са просто част от възможностите, които betahaus ви предлага.

Защо да избера betahaus?

Основните преимущества на betahaus пред работата от вкъщи, собствен офис или кафене, са: наличието на базисни офис ресурси, услуги и консумативи, включени в абонамента, споделянето на знания и умения с нови хора и най-доброто кафе в града. Да не говорим за възможностите да намерите нови партньори и проекти, както и за събитията, които не искате да пропускате.

Защо се казва betahaus?

За да изразим идеята си за нова работна среда, се обърнахме към термините от IT сферата – като “бета версия” или “бета фаза”. Те описват най-добре нашата идея да създадем и развиваме betahaus – посредством процеса на отворения край. Концепцията се развива според нуждите и препоръките на обитателите, а всеки новодошъл обогатява пространството и помага за неговото усъвършенстване и развитие. betahaus реално никога няма да бъде завършена и винаги ще е в етап на развитие. Според нас само така едно подобно място от нов тип може да просъществува.

По време на нашите проучвания се натъкнахме на историята на гръцката буква “betha”. Произходът и е арамейски и с нея се обозначава правоъгълния план за двор на къща с отворена врата.

В последствие се роди и думата betahaus като символ на едно реално съществуващо пространство в дигиталния свят: фиксирана точка и физически дом на креативните предприемачи и дигиталните бохеми.

условия

Не е ли твърде шумно за работа?

betahaus функционира на принципа на библиотека: всеки се стреми да е максимално тих в работната зона. Рафтчета, пътечки и разделителни елементи между отделните кътове осигуряват добра акустика в работната среда.

За дискусии и разговори всички могат да използват кафето и другите зони за почивка.

Конферентната зала пък е налична за по-интензивни срещи, презентации и т.н.

Има ли конферентна зала?

Да, има три конферентни зали заползване от обитателите, които могат да станат една голяма зала за срещи. Има и седем телефонни кабинки за разговори и срещи между двама души.

Има ли кухня?

Да, има споделена кухня, оборудвана с кафемашина (висококачествено кафе), хладилник, миялна машина, микровълнова фурна и посуда. Имаме и зона за хапване.

Има ли принтер, скенер, копирна машина и т.н?

Да, тези устройства са достъпни за всички членове на betahaus.

Мога ли да оставям/съхранявам някъде по-ценните си вещи?

Да, предлагаме допълнителен пакет, който включва шкафче за ценности.

Има ли удобен паркинг?

Около betahaus е зелена зона. Имаме паркоместа в близост, които се заплащат допълнително при поискване.

Пуши ли се вътре?

Не, в betahaus не се пуши. Можете да пушите пред сградата.

Чудя се дали това е за мен. Може ли да дойда да пробвам?

Да, ако се колебаете, получавате възможност за тест-драйв в рамките на един работен ден. Така спокойно можете да вземете решение.

работен процес

Мога ли да работя през нощта и през уикенда?

Да. Всеки един член на betahaus има 24/7 достъп.

Какви са тарифите за наем?

Вижте в Цени.

Какви са сроковете на договорите и сроковете за прекратяване?

Договорите на betahaus са с едномесечно предизвестие за споделеното пространство и с тримесечно предизвестие за офисите. Всяко място в betahaus се предплаща с един месечен наем (депозит).