[:bg]Startup Job Fair среща стартиращи компании с хора, които да се присъединят към екипа им и да допринесат за реализирането на идеите, иновационните проекти и цялостното им развитие. Някои от неформалните срещи се превърнаха в работни взаимоотношения.

ЗАПИШИ КОМПАНИЯТА СИ ЗА УЧАСТИЕ ПРЕЗ МАРТ


През Ноември месец в третото издание на Startup Job Fair за първи път се включиха WPX hosting. Компанията е основана от австралийския предприемач Тери Кайл и българския софтуерен инженер Георги Петров през 2013. Стартирали са със собствен капитал.
WPX hosting се включиха в събитието с щанд и презентация. 4-5 човека от различните им отдели цял ден си говориха с кандидатите.
Спрели са се на Даниел, който е присъствал на презентацията им, а след това е отишъл при тях на щанда за кратък разговор.
hosting
В момента Даниел заема позиция помощник онлайн маркетинг мениджър, което не беше главната обявена позиция от компанията. Търсиха си предимно IT специалисти. Ето ти още едно предимство на бутиковия ни кариерен форум – да дойдеш и лично да се срещнеш с екипа на компаниите. Няма значение какво са обявили, че търсят, а какво им покажеш, че им трябва, за да те наемат.
Екипът споделя, че определено ще участват и в следващото издание. Харесва им формата, неофициалният тон и интереса към събитието.
На startup job fair дойдоха около 450 човека. Бяха обявени 70 работни позиции и 5 стажантски.
wpx hosting


Основният бизнес на WPX Hosting e оптимизиране на WordPress Hosting. Сървърите на компанията са настроени да спомагат оптимално бързо зареждане и сигурност на WordPress сайтове. Компанията е предпочитана от много блогъри и собственици на малък и среден бизнес.[:]