[:bg]betahaus | sofia е споделено работно пространство на три етажа. С много обитатели, които се развиват в различни и интересни сфери на дейност.
Всички те създават, имат много за споделяне и са част от най-голямата предприемаческа общност. От нея можеш да бъдеш част и ти. Добре дошъл в споделеното работно пространство на beta.


Идеята се ражда по време на един обяд…

SpeediFly – полет в последната минута. Стартъпът е базиран в България и Лондон. За престоя си у нас са избрали нашето пространство. Имат си бюро на третия етаж от около две седмици.
Компанията е основана в края на 2015 година от (вляво) Александър Караджиян CEO, (вдясно) Стоян Добрев, COO и Захари Дичев, СТО. В момента екипът им се състои от шест човека. Една от целите им е да пренасочат фокуса от търсене на най-евтината оферта към намиране на достъпна, но и интересна дестинация. Тоест, след регистрацията приложението ще ти предлага супер-персонализирани оферти, спрямо интересите, които си посочил и спрямо социалния ти профил във Facebook. Друга цел на създателите е приложението да направи резервациите на самолетни билети в последния момент толкова лесни, колкото да си хванеш Uber.
speedifly company

Не просто приложение, а социална платформа…

SpeediFly e за спонтанно пътуващите и за тези, които са готови да пътуват групово и обичат предизвикателствата. Интересното при груповите полети е, че можеш да избереш дестинация и дата на пътуване, да поканиш 15 приятели, и да включиш таймер (максимум 1.5 часа). Таймерът е времето, през което те могат да решат дали идват с теб или не, кликайки само един бутон. След като времето изтече, SpeediFly автоматично купува билет за всеки който е потвърдил поканата.

Голямата крачка…

Миналата седмица стартъпът получи €308K инвестиция от чешкия акселератор StartupYard и частния инвеститор Петър Замечник.
Средствата ще бъдат използвани за разширяване на техническия екип, както и за стартиране на SpeediFly на няколко европейски пазари, включително Лондон, и други големи туристически хъбове. Към момента SpeediFly е в private Beta и е достъпно само за 100 човека в Лондон. Планирано е разработване на Android и Web версии. Новите средства ще бъдат използвани и за разработването на интелигентни системи за препоръка и групови резервации на платформата.
Очаква се SpeediFly да стартира в София през есента.[:]