[:bg]За втора година ще съберем в пространството си най-вкусните натурални сладоледи, произведени в България и не само.
Тази събота от 14:00ч. ще имате възможност да опитвате сладоледи и други вкусотии. Заповядайте в betahaus на сладоледен фестивал vol.2.


Сладоледените участници тази година са

Gelateria Naturale, които избират локални и био продукти за своите сладоледи там където е възможно и експериментират постоянно; Modica Artisan Chocolates Шоколатерия са българска бутикова Шоколатерия, която е създадена, за да прави истински занаятчийски шоколадови изкушения за ценители и сладолед по оригинални италиански рецепти с животинска сметана, краве мляко, кафява захар и яйца; Coppa della Maga Ice Cream, различното при техните сладоледи е, че не съдържат никаква захар, а вместо нея използват сладостта на билката Stevia; 100 грама сладки, техните сладоледи са разделени в 3 групи – класически, сорбета и арт-сладоледи; Cottage Farm Alino, които ще ни предложат козе сирене сладолед, нещо което аз чух за първи път; Медената къща се включват с техните сладоледени приключения, които се приготвят само с истински, натурални продукти – био кисело, прясно мляко и сметана от български мандри, пресни плодове и подправки. Те ще ви предложат и студените си медени напитки. Сладоледите им ще са придружени с топинги от Био стопанство Патрешкото; Power Pops са сладоледите с кауза. Създателите им имат желанието и нуждата да бъдат полезни и да допринасят към средата, в която живеят, по един по-различен начин. Те ще подкрепят каузи, продавайки сладолед на клечка.
сладоледен фестивал
Освен сладоледите ще можете да опитате пробиотичния бар на Harmonica със сиропи и безалкохолни пробиотични коктейли с кефир. Измежду сладоледа ще се намират сладките изкушения на Vanilla Kitchen. Те ще ни донесат чийзкейк, брауни, торти и други сурови вкусотии. А Frudada ще ви разхлаждат със смутитата си. А betacafe ще приготви най-свежите напитки.
Тази година решихме да добавим още малко стойност към сладоледения фестивал, организирайки дегустационно-демонстрационна работилница с Amuse Bouche. Те ще ни разкажат как се прави сладолед, видовете сладолед, кои продукти как влияят на консистенцията на сладоледа, температури на замръзване, текстури, въздух в сладоледа и др. Освен това ще видите как се прави сладолед джелато ванилия, шоколад с чили и йогурт сладолед с течен азот. Нещо, което не може да се види всеки ден.
Работилницата ще започне в 18:00ч.
Местата са ограничени до 15 броя.
Цена на работилницата 15лв.
Запишете се тук.
 
Онлайн фермерската платформа Farmhopping организира игра с награди. Публикувайте снимка на сладолед, на който се каните да се насладите, в Instagram, Facebook или Twitter, като използвате хаштагове ‪#‎сладоледенфест2016‬‪#‎betahaus‬‪#‎farmhopping‬ и можете да спечелите специална селекция от сезонни продукти от малките ферми на платформата им.

Крайният срок за снимките е 17.07.2016, а печелившия ще бъде изтеглен на 18.07.2016, така че може да публикувате снимки и от самия Сладоледен фестивал.

Очакваме ви в събота.

[:]