Светлин Николаев
мениджър „Потребителско изживяване“
Telerik, a Progress Company
Светлин започва професионалната си кариера като дизайнер и работи по проекти на големи международни компании като Coca Cola, Audi, Carlsberg, ELLE и др. През 2008 г. той се присъединява към Telerik, a Progress Company, като UX/UI дизайнер. Светлин работи над дизайна на демо приложенията и UI контролите, чрез който осъществява връзката между маркетинга и уеб ресурсите на компанията с цел осигуряване на цялостна добра комуникация с клиентите. От 2011 г. Светлин ръководи екип от графични и „interaction“ дизайнери, който е отговорен за облачните услуги и платформата за разработка на мобилни приложения от край до край – Telerik Platform, обединявайки портфолиото от UI инструменти на Telerik в едно решение. Telerik Platform предлага на разработчиците инструменти за писане на „native”, хибридни и уеб приложения, Mobile Testing Solution, User Analytics и Cloud Backend Services.
 
Светлин, заедно със Салим Вирани – Customer Development, Лино Велев – Product Development и други ментори ще участва в beta bootcamp.
Правим го за първи път, идеята на beta bootcamp-а е да се работи с всички 20 избрани (преди финалната селекция) стартъп компании под формата на кратки сесии с менторите.
 
 
betapitch sofia 2015 general partner telerik