Рамон е от Виго, Испания и ще бъде част от екипа ни през следващите три месеца.
Архитект е по професия. Със страхотно чувство за хумор. Последните около десет години от живота си е работил върху основаването на малка издателска къща, архитектурна фирма и коуъркинг пространство. Последното е и причината да избере да дойде в бетахаус. Счита себе си за не много млад, но се е възползвал от програмата “Erasmus for young entrepreneurs”. Браво.
Какво още…?
Ramon an intern from spainКакво очакваш да научиш от betahaus sofia?
Р.: Сериозният отговор е „как да се науча да управлявам по-голямо споделено работно пространство от моето“. Защото мислим да растем. А иначе искам да се науча да играя джага, испанските са много по-различни от тази в кафенето. (смее се)
Каква разлика намираш между испанците и българите?
Р.: Ние миксираме всички алкохолни напитки с лимон, кола и лед – вие предимно ги пиете без да миксирате. И нещо общо разбира се, трябва да спомена колко си приличат тези две най-дълбоки културни активности Raggaeton и Чалга.
Вече си опитвал боза, опиши ни вкуса й…
Р.: Ще кажа само две неща за бозата:

  • никога няма да забравя деня, в който Николай ми предложи да я опитам
  • бозата много категорично утвърди позиции в моят лист за „най-добри напитки“, някъде между кафе със сол и сироп за кашлица.

Но, честно много ми допада бирата ви, Мавруд и ракия.
……
meet or intern
 Учейки български в момента намираш ли кирилицата за трудна?
Р.: Не я намирам за трудна, допада ми. Дори мисля, че изглежда доста по-красиво от латиницата. Много ми е трудно да произнасям „Чъ“ и „без повече бира, моля“
Разкажи си най-нелепата софийска история?
Р.: Преди около десет дни реших най-после да отида до тази гледна точка, която няколко човека ми казаха, че е супер и се вижда цяла София. Взех колелото на съквартирантката си и след няколко часа здраво каране пристигнах при хотел Копитото. Беше 30 градуса. Поискаха ми 5лв. за да направя няколко снимки, а се оказа, че аз имам само 4лв. в джоба си и си тръгнах!
Хоби?
Р.: Свиря на тромпет, който не успях да взема тук. Така че сега ще го сменя на „изучаване на балканското поведение от 22:00ч. до 04:00ч.
Защо повечето хора в Испания се казват Педро?
Р.: 50% заради Алмодовар, другите 50% заради приятеля на Heidi (момичето на Алпите, а не е катерицата)
 
coworking