Ставаме на две години и освен, че си поставихме оценка ОТЛИЧЕН 2, решихме да направим кратка рестроспекция, чрез фотографии. Дали някой се е замислял как е изглеждала тази стара телефонна централа, която сега е споделено работно пространство с много облаги? И какво изобщо са видяли Сашо и Сашо в една разпадаща се сграда със соц. врати, напомнящи за холни стаи и диваните в тях, покрити с губер?
Изобщо, мислейки си за цялото това време, в което сградата е била обитавана от държавна институция и всичките тези хора, които са влизали да си плащат сметките, да клюкарстват или да се затворят в телефонна кабинка, чак ни се вижда нереална промяната в наши дни!

betacafe

befunky_artwork.jpg Да започнем от кафето, което е любимо на всички ни, и не заради джагата и тенис масата, а заради превъплъщенията му в галерия; игрална зала; виенска сладкарница; клуб или място за срещи и betaбрънчове.

IMG_0092innovation space

IMG_0883Нека преминем и през голямото пространство, в което тържествуват зелените столове и плоскостите, които стават маси и се използват за различни цели. Това място най-вероятно е било мястото, където е имало гишета със стъкла отпред и лелки, на които никак не им се работи. Освен това сигурно е било и доста студено и въобще не е предразполагало хората да се запознават и да обменят какъвто и да било опит.

1269519_698820750145476_914586012_oПрез изминалите две години innovation space отдаде себе си за над 200 събития. Превъщаше се във фризьорски салон; танго сцена; най-различни работилници; класна стая с чинове; кино; караоке и съвсем вероятно ще пропуснем нещо супер интересно за споменаване…

coworking space

IMG_0888Остана да представим тази основна част от нас, чието съществуване и развитие ни кара да се чувстваме отличници и да празнуваме рожден ден с вас – споделеното работно пространство или по-накратко coworking. Един офис от бъдещето, който вече е съвсем настоящ и работещ на високи обороти.

Сигурно това цялото място е било пълно с телефонни кабини и телефонистки. Според очевидци телефонистките са изглеждали странно, с нелепи слушалки около главата и постоянно са повтаряли „колежке връзка с Перник“ – или с някой друг град, разбира се. Да, едно време ако не се свържеш с телефонната централа, не можеше да говориш извънградско. Било е голяма веселба. На повечето от нас сега им е смешно, като се замислят и не им се вярва. Какво остава за бъдещите поколения?!

_DSC3198-1

От това място няма и помен в днешно време. Преобразено е напълно. Няма кабини, нито врати. Има умни телефони и някои интересни приложения за тях се разработват именно в тази betahaus общност. Гради се дигитална култура.

За да бъде обстановката съвсем лежерна, понякога между бюрата се кара longboard, колело на една гума или се спи върху пухкави възглавници. Точно тази свобода кара всички хора, които работят тук да бъдат още по-продуктивни.

7Фотографии, които видяхте са една малка част от фотопректа „Преди и След“, който ще видите на 6 юни, по случай нашия рожден ден.

Съвсем официално каним всички фенове на betahaus и тези на телефонните централи да празнуват втори рожден ден с нас. Ще пийнем с ABSOLUT, ще слушаме музика и ще ви покажем защо вече втора година сме отличници.

След 00:00ч. -> мястото ще бъде ВъБанкъ

ОТЛИЧЕН 2