[:bg]Александра Бутакова е част от екипа ни от около месец. Тя ще е частта от betacafé, която ще се грижи за финансите, поръчките, сметките…. абе все „любимите“ ми екселски истории. Важна част един вид.
Алекс е интересна личност, обича да човърка всякакви джаджи, да сглобява, разглобява, има огромен избор от отвертки. Последно се е справила с поправката на неработеща кафемашина. Прави и бижута от време на време, когато се вдъхнови. Пие късо кафе с мляко. Има си куче, с което обича да спортува и да си играе. Казва, че много чете…книги, статии и интересни информации.
александра бутакова 1
По традиция й зададох няколко въпроса, та да си каже сама:
Коя си ти?
А. : Аз съм извънземно, внедрена съм във вашия coworking, за да науча повече за поведението и мисловните процеси на земляните.
Какво обичаш да правиш, докато си на работа?
А.: Не обичам да играя на джага!
Какво си учила?
А.: Учих „Планиране на бизнес“, но след като не издържах скучните лекции в УНСС, се записах да уча художествена фотография в НАТФИЗ при Проф.Румен Георгиев
Най-нелепият ти момент?
А.: Катастрофирах на магистралата между Пловдив и Пазарджик в огромна, летяща гума от тир, идваща от насрещното движение. Оцеляхме!
Какво беше това с растата?
А.: Растата беше 5 годишното проявление на хипарската ми душа, добре че ми мина.
Какво прави преди betahaus?
А.: Развивах собствено заведение – Biocafettо, в продължение на 4 трудни години, научих много. Смених две локации, стартирах на Витошка като кафе към най-голямата книжарница в България, след това на ул. Лавеле отворих био кафене със собствена книжарница и малка отворена кухня, но за съжаление нелоялната конкуренция в тази сфера ми видя сметката септември 2015. Натрупах опит като инвеститор, управител, барман, сервитьор, организатор на събития, психолог, готвач, кулинарен фотограф и още….и още…
Какво ти харесва в бетахаус?
А.: Най-вече ми харесват хората, млади, дейни, винаги заредени с положителна енергия. Много ми харесва концепцията betahaus, реализирана е, успява успешно да се задържи на пазара и да се развива. Кефи ме стремежът към иновации и мотивираният екип, който стои зад този проект. (Г.: от него си част и ти вече 🙂 )
Как би описала бетакафе като среда?
А.: Бетакафе за мен е освен работно място и социално пространство, което привлича и филтрира определен тип хора. Мислещи хора, които искат нещо повече от този живот, от всекидневно висене в кафето, с чаша минерална вода и глава потънала във фейсбук. Интериорът е супер!
Би ли карала Tesla?
А.: За нас извънземните, тези стари технологии са бавни и нефункционални, а и батерията свършва бързо.
Какво става с google календара? (Алекс и google календарът не са си близки)
А.: Добре че ми напомни, днес още не съм го погледнала.
 [:]